Styl życia1 czerwca 201911:29
Na upały najlepszy chłodnik

0
Reklama
Racibórz:
Co powiecie na chłodnik litewski z jajkiem oraz rwaną wieprzowiną. To weekendowa propozycja raciborskiego Braxtonu.
Składniki 4 osoby:
Botwinka 1 pęczek
Maślanka - 0,5l
Rzodkiewka - 1 pęczek
Ogórek zielony - 1 szt.
Ogórek kiszony - 2 szt.
Koperek - 1 pęczek
Szczypiorek - 1 pęczek
Karczek pieczony - 0,2 kg
Jajko - 4 szt.
Pieczona wieprzowina - 0,2 kg
Sposób przygotowania: Botwinkę pokroić drobno i ugotować, zakwasić octem. Rzodkiewkę , ogórki zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Koperek, szczypiorek pokroić. Jaja ugotować na twardo. Maślankę przelać do miski, dodać wszystkie składniki, dodać sól, pieprz, mocno schłodzić. Podawać z jajkiem oraz rwaną wieprzowiną.
Dawid Pietrasz
Mistrz kulinarny
Szef Kuchni Restauracji Braxton




![Ostatnie pożegnanie śp. Tadeusza Ekierta. Racibórz żegna wieloletniego prezesa RAFAKO i Raciborskiej Izby Gospodarczej [FOTO] Ostatnie pożegnanie śp. Tadeusza Ekierta. Racibórz żegna wieloletniego prezesa RAFAKO i Raciborskiej Izby Gospodarczej [FOTO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1766161897dsc-6195-.jpg)








![Gala piłkarskiej Unii Racibórz na bis [FOTO] Gala piłkarskiej Unii Racibórz na bis [FOTO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1766141672bez-nazwy-20-.jpg)




![Choinka dla życia także w Raciborzu. Duże zainteresowanie akcją honorowego krwiodawstwa [FOTO i WIDEO] Choinka dla życia także w Raciborzu. Duże zainteresowanie akcją honorowego krwiodawstwa [FOTO i WIDEO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1766228926zrzut-ekranu-2025-12-20-o-12-07-59-.png)






























Komentarze (0)
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany