Na upały najlepszy chłodnik

Co powiecie na chłodnik litewski z jajkiem oraz rwaną wieprzowiną. To weekendowa propozycja raciborskiego Braxtonu.
Składniki 4 osoby:
Botwinka 1 pęczek
Maślanka - 0,5l
Rzodkiewka - 1 pęczek
Ogórek zielony - 1 szt.
Ogórek kiszony - 2 szt.
Koperek - 1 pęczek
Szczypiorek - 1 pęczek
Karczek pieczony - 0,2 kg
Jajko - 4 szt.
Pieczona wieprzowina - 0,2 kg
Sposób przygotowania: Botwinkę pokroić drobno i ugotować, zakwasić octem. Rzodkiewkę , ogórki zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Koperek, szczypiorek pokroić. Jaja ugotować na twardo. Maślankę przelać do miski, dodać wszystkie składniki, dodać sól, pieprz, mocno schłodzić. Podawać z jajkiem oraz rwaną wieprzowiną.
Dawid Pietrasz
Mistrz kulinarny
Szef Kuchni Restauracji Braxton





![Racibórz w 2026 roku spodziewa się ponad 22 mln zł ze sprzedaży mienia gminnego [LISTA OFERT] Racibórz w 2026 roku spodziewa się ponad 22 mln zł ze sprzedaży mienia gminnego [LISTA OFERT] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1718734316-dsc1592-easy-resize-com-.jpg)





![Rodzice przeciwni łączeniu dwóch przedszkoli z SP 18 [LIST DO REDAKCJI] Rodzice przeciwni łączeniu dwóch przedszkoli z SP 18 [LIST DO REDAKCJI] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1752733214473090246-9220030134685296-7074520657951529944-n-.jpg)












![Lider z Mszany lepszy od Unii. Raciborzanie cieniem siebie [FOTO] Lider z Mszany lepszy od Unii. Raciborzanie cieniem siebie [FOTO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1763764178gre02039-.jpg)






























Komentarze (0)
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany