Pną się do góry KFC mury. Kiedy otwarcie?

Budowa raciborskiego KFC ruszyła w maju. Trwa wyposażanie budynku. Restaurację będzie prowadził giełdowy AmRest, do którego należą także takie marki jak Pizza Hut, Burger King, Starbucks czy La Tagliatella.
- Budowa budynku gastronomicznego KFC wraz z infrastrukturą techniczną - to oficjalna nazwa inwestycji. Wniosek o pozwolenie na budowę wpłynął do Starostwa Powiatowego 14 lutego, tuż przed wybuchem pandemii. Inwestorem jest znana raciborska firma Madag s.c., mająca w Raciborzu stacje diagnostyczne przy Rybnickiej oraz Opawskiej, myjnię oraz serwis wymiany opon. Epidemia opóźniła inwestycję. Prace ruszyły dopiero w tym roku.
Restauracja KFC o powierzchni 200 m kw. z KFC Drive Thru powstaje w miejscu zburzonej wiosną stacji kontroli pojazdów na mycie - przy skrzyżowaniu Opawskiej-Jana Pawła II-Bogumińska. Będzie gotowa z końcem roku, najprawdopodobniej w grudniu. Wewnątrz pracują już podwykonawcy AmRestu. Wyposażają obiekt.
Sto metrów dalej, przy Opawskiej, powstała nowa stacja Madagu.
KFC to światowa sieć restauracji serwująca dania z kurczaka (firma zapewnia, że nie są modyfikowane genetycznie i pochodzą z najlepszych i certyfikowanych hodowli w Polsce), pionier restauracji szybkiej obsługi. Od ponad 80 lat, czyli od czasu otwarcia w 1930 r. pierwszej restauracji KFC w Stanach Zjednoczonych, smak kurczaków KFC pozostaje niepowtarzalny dzięki unikalnej, oryginalnej recepturze Colonela Sandersa. Dania w restauracjach KFC przygotowywane są ze świeżego, całego mięsa kurczaka. To restauracje dla tych, którzy cenią sobie wysoką jakość produktu i obsługi, w dobrej cenie. Codziennie około 12 milionów klientów obsługiwanych jest w ponad 18 000 restauracji sieci w ponad 100 krajach na całym świecie. W Polsce marka KFC należy do holdingu AmRest, który zarządza obecnie siecią ponad 240 restauracji KFC.
Komentarze (0)
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany