Warsztaty zdrowego gotowania - wykład inaugurujący

Cykl 4 warsztatów zdrowego gotowania pt. „Gotuj z Weroniką” rozpoczniemy od wykładu poświęconego tematyce żywności przemysłowej i jej alternatywy, czyli żywności ekologicznej i ruchu „slow food”.
20 marca - środa - Koniec Świata - wstęp wolny
Podczas tego wieczoru dowiecie się, w jaki sposób międzynarodowe korporacje produkują, „doprawiają”, transportują i sprzedają niemalże całą żywność, którą spożywa się na świecie. Zobaczycie, jakie negatywne skutki dla środowiska naturalnego na całej planecie wywiera przemysłowa produkcja jedzenia, jego transport i w jaki sposób powoduje negatywne skutki społeczno-ekonomiczne (m.in. zubożenie krajów południa).
Dowiecie się także jaka jest alternatywa: prosta, zdrowa, smaczna i bezpieczna żywność. Zobaczycie czym naprawdę jest ekologiczne, lokalne i sezonowe jedzenie, poznacie ideę „slow food”, dowiecie się, czym jest sprawiedliwy handel i – co najważniejsze – dowiecie się, jakie są proste i tanie metody zmiany swojego sposobu żywienia, aby sprzyjał on Waszemu zdrowiu i całemu światu.
Spotkanie poprowadzą:
cz.1 Piotr Dominiak – trener edukacji ekologicznej Ośrodka Działań Ekologicznych Źródła w Łodzi;
cz.2 Weronika Piasecka – pasjonatka i mistrzyni zdrowej kuchni, znawczyni ziół, dobrego smaku, chińskiej kuchni pięciu przemian, makrobiotyki, która od wielu, wielu lat dobrze żywi 4 zdrowych i silnych mężczyzn.
Dla uczestników przygotujemy pyszny i zdrowy poczęstunek.
| http://www.facebook.com/events/531722946848975/
| www.facebook.com/Przystanek.Kulturalny.Koniec.Swiata
Komentarze (0)
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany