Reklama

Najnowsze wiadomości

Biznes18 marca 201109:29

Domowe jedzenie w atrakcyjnej cenie

Domowe jedzenie w atrakcyjnej cenie - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl
0
Reklama

Tradycyjna kuchnia, dania przyrządzane według domowych przepisów. Prawdopodobnie najlepsze kotlety mielone w mieście, swojskie kompoty i codziennie pięć świeżych surówek do wyboru. Takie specjały w dodatku w atrakcyjnych cenach można zjeść tylko w stołówce w hotelu „Ragos”.

Stołówka w hotelu „Ragos” przy ul. Kościuszki 38, to doskonałe miejsce, aby na co dzień zjeść pyszny domowy obiad. Ekipa kucharzy z ponad 20-letnim doświadczeniem kieruje się jedną najważniejszą zasadą, żeby było zdrowo i pysznie jak u mamy. – Od ponad 20 lat nie zmienialiśmy szefów kuchni, ani też przepisów tradycyjnych polskich dań. Wciąż cechuje nas znakomita jakość potraw w naprawdę atrakcyjnych cenach – zapewnia Zofia Marciniecka, kierownik gastronomii „Ragosu”. 

Od lat stołówka ta słynęła z doskonałych kotletów mielonych, przyrządzanych według ściśle strzeżonego przepisu szefa kuchni. Do tego podawano ziemniaczki i buraczki. Dzisiaj, kiedy w restauracyjnych menu królują kuchnie świata, w „Ragosie” wciąż można zjeść mielone z ziemniaczkami i buraczkami, w dodatku w atrakcyjnej cenie, za 7,75 zł. W codziennie nowym i na bieżąco ulepszanym jadłospisie znaleźć można również tradycyjnego gołąbka z ziemniakami za 9,10 zł, roladę ze śląskimi kluseczkami, raz w tygodniu pierogi ruskie, ryż z jabłkami czy naleśniki z serem. Do tego codziennie kucharze przygotowują pięć rodzajów świeżych surówek do wyboru. Można też zamówić swojski kompot za jedyne 1,50 zł.

Oprócz tradycyjnych polskich dań w menu stołówki znajdą się również wieprzowe polędwiczki z sosem pieczarkowym i kluseczkami, kotlet de volaillé z frytkami, gulasz wieprzowy czy duszone żeberka. – Staramy się na bieżąco ulepszać nasz jadłospis tak, aby codziennie nasi goście mogli spróbować czegoś innego, wyjątkowego – podkreśla Zofia Marciniecka.

W hotelowej stołówce przy Kościuszki można też wykupić abonament na minimum pięć obiadów. – Zestaw składa się z dwóch dań i kompotu. Całość kosztuje 9,50 zł – tłumaczy pani Zofia. Od poniedziałku do piątku goście mogą korzystać z obiadów abonamentowych w godzinach otwarcia stołówki, czyli od 13.00 to 17.00 . Jadłospis jest tak dobierany, aby dania powtarzały się jak najrzadziej i jednocześnie były atrakcyjne pod względem smakowym i wizualnym.

Wysokiej jakości potraw, przyrządzanych w hotelowej stołówce od lat ufa wiele zakładów pracy, szkoły, a także pomoc społeczna. – Codziennie placówki te zamawiają od nas obiady dla swoich pracowników i podopiecznych – zapewnia kierownik stołówki w „Ragosie”.

ARTYKUŁ SPONSOROWANY

(k)

Bądź na bieżąco z nowymi wiadomościami. Obserwuj portal naszraciborz.pl w Google News.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Partnerzy portalu

Materiały RTK
Regionalny Informator Ekologiczny
Dentica 24
ostrog.net
Spółdzielnia Mieszkaniowa
Szpital Rejonowy w Raciborzu
Ochrona Partner Security
Powiatowy Informator Seniora
PWSZ w Raciborzu
Zajazd Biskupi
Kampka
Fototapeta.shop sklep z tapetami i fototapetami na zamówienie
Reklama
Reklama

Najnowsze wydania gazety

Nasz Racibórz 25.04.2025
24 kwietnia 202516:50

Nasz Racibórz 25.04.2025

Nasz Racibórz 18.04.2025
17 kwietnia 202522:23

Nasz Racibórz 18.04.2025

Nasz Racibórz 11.04.2025
14 kwietnia 202520:31

Nasz Racibórz 11.04.2025

Nasz Racibórz 04.04.2025
3 kwietnia 202518:29

Nasz Racibórz 04.04.2025

Zobacz wszystkie
© 2025 Studio Margomedia Sp. z o.o.