Styl życia1 czerwca 201911:29
Na upały najlepszy chłodnik

0
Reklama
Racibórz:
Co powiecie na chłodnik litewski z jajkiem oraz rwaną wieprzowiną. To weekendowa propozycja raciborskiego Braxtonu.
Składniki 4 osoby:
Botwinka 1 pęczek
Maślanka - 0,5l
Rzodkiewka - 1 pęczek
Ogórek zielony - 1 szt.
Ogórek kiszony - 2 szt.
Koperek - 1 pęczek
Szczypiorek - 1 pęczek
Karczek pieczony - 0,2 kg
Jajko - 4 szt.
Pieczona wieprzowina - 0,2 kg
Sposób przygotowania: Botwinkę pokroić drobno i ugotować, zakwasić octem. Rzodkiewkę , ogórki zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Koperek, szczypiorek pokroić. Jaja ugotować na twardo. Maślankę przelać do miski, dodać wszystkie składniki, dodać sól, pieprz, mocno schłodzić. Podawać z jajkiem oraz rwaną wieprzowiną.
Dawid Pietrasz
Mistrz kulinarny
Szef Kuchni Restauracji Braxton






![Tragiczny wypadek w Brzeziu. Staruszka przechodziła na pasach [KOMUNIKAT POLICJI] Tragiczny wypadek w Brzeziu. Staruszka przechodziła na pasach [KOMUNIKAT POLICJI] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_17623270451762276274img-9365-.jpg)






![Rockowa podróż do Raciborza lat 80. Koncert i wyjątkowa wystawa [ZAPROSZENIE] Rockowa podróż do Raciborza lat 80. Koncert i wyjątkowa wystawa [ZAPROSZENIE] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1762375080zrzut-ekranu-2025-11-5-o-21-37-35-.png)









![Szlak głubczyckich ruin kościelnych. Premiera nowego filmu dokumentalnego w Tkalni! [ZAPOWIEDZI] Szlak głubczyckich ruin kościelnych. Premiera nowego filmu dokumentalnego w Tkalni! [ZAPOWIEDZI] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1762326542szlak-glubczyckich-ruin-koscielnych-.jpg)
![Budowa mostu pod Raciborzem. Budowlańcy przekroczyli półmetek [FOTO] Budowa mostu pod Raciborzem. Budowlańcy przekroczyli półmetek [FOTO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_176242173306-05112025-budowa-mostu-drogowego-md1-2-.jpg)






























Komentarze (0)
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany