Kaczka z jarzynami według receptury Doroty Kuczery z Owsiszcz

Składniki: kaczka, 1 cebula, 1 jabłko, 2 pietruszki, pół selera, woda, sól. Sposób przyrządzania: Kaczkę umyć. W środku i na zewnątrz oprószyć ją solą. Do środka włożyć cebulę, jabłko, pietruszkę i ćwiartkę selera. Kaczkę piersią w dół (tam mięso jest najtwardsze) włożyć do brytfanny. Do brytfanny wlać 250 ml wody. Wokół kaczki ułożyć resztę warzyw. Brytfannę przykryć i włożyć do piekarnika. W temperaturze 220 stopni C piec kaczkę 1,5 godziny do momentu aż przybierze złoty kolor. W trakcie pieczenia obracać kaczkę trzy razy i każdą jej część polewać tłuszczem z brytfanny. Kaczkę kroimy wówczas, gdy trochę ostygnie.



![Służby w akcji przy Cegielnianej. Powiatowe manewry w Raciborzu [FOTO i WIDEO] Służby w akcji przy Cegielnianej. Powiatowe manewry w Raciborzu [FOTO i WIDEO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1761741813manewry-.jpg)





![W Pawłowie oddano do użytku zbiorniki retencyjne. Mają zapobiec podtopieniom wsi [FOTO i WIDEO] W Pawłowie oddano do użytku zbiorniki retencyjne. Mają zapobiec podtopieniom wsi [FOTO i WIDEO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1761757029dsc-9652-.jpg)













![Scalanie gruntów - inwestycja w rozwój wsi i rolnictwa Powiatu Raciborskiego [FOTO i WIDEO] Scalanie gruntów - inwestycja w rozwój wsi i rolnictwa Powiatu Raciborskiego [FOTO i WIDEO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1761754925dsc-7601-.jpg)



























Komentarze (0)
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany