Pieczeń wieprzowa według receptury Alicji Kokot z Chałupek

Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego, 2 listki laurowe, 3 kuleczki ziela angielskiego, sól, pieprz, tłuszcz (łyżka smalcu i łyżka margaryny), pół cebuli, 1 ząbek czosnku.
Sposób przyrządzania: Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. Włożyć do brytfanny na gorący tłuszcz. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, czosnek i cebulę. Następnie włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec 1,5 – 2 h. W trakcie pieczenia co jakiś czas podlewać mięso wodą. Po upieczeniu mięso wyjąć z brytfany, przecedzić sos i zagęścić go wymieszaną wodą ze śmietaną. Doprawić do smaku. Kroić mięso po lekkim ostudzeniu.



![Służby w akcji przy Cegielnianej. Powiatowe manewry w Raciborzu [FOTO i WIDEO] Służby w akcji przy Cegielnianej. Powiatowe manewry w Raciborzu [FOTO i WIDEO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1761741813manewry-.jpg)





![W Pawłowie oddano do użytku zbiorniki retencyjne. Mają zapobiec podtopieniom wsi [FOTO i WIDEO] W Pawłowie oddano do użytku zbiorniki retencyjne. Mają zapobiec podtopieniom wsi [FOTO i WIDEO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1761757029dsc-9652-.jpg)













![Scalanie gruntów - inwestycja w rozwój wsi i rolnictwa Powiatu Raciborskiego [FOTO i WIDEO] Scalanie gruntów - inwestycja w rozwój wsi i rolnictwa Powiatu Raciborskiego [FOTO i WIDEO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1761754925dsc-7601-.jpg)



























Komentarze (0)
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany