Styl życia23 czerwca 200818:16
Pasztetowa wyborowa od Ernestyna Janety

0
Reklama
Składniki: wątroba, podgardle (boczek), sól, pieprz mielony, utarty majeranek, osłonka z jelita prostego wieprzowego.
Przygotowanie. Wątrobę pokroić w cienkie plastry i sparzyć. Podgardle ugotować do stanu półmiękkiego. Obydwa składniki zemleć 2 lub 3 razy w maszynce do mięsa z sitkiem o bardzo drobnych oczkach. Dodać przyprawy i bardzo dokładnie wymieszać aż do uzyskania jednolitej gładkiej masy. Napełnić luźno osłonki, podwędzić przez 3-4 godziny zimnym dymem, następnie wrzucić do wrzątku i gotować na bardzo małym ogniu około 35 minut. Wyjąć, opłukać gorącą a następnie zimną wodą, ostudzić w chłodnym pomieszczeniu. Można powtórnie podwędzić zimnym dymem przez 1-2 godziny. W chłodziarce można przechowywać 7-8 dni.









![Seria groźnych interwencji strażaków w powiecie. Pożary i wypadek przy słupie energetycznym [FOTO] Seria groźnych interwencji strażaków w powiecie. Pożary i wypadek przy słupie energetycznym [FOTO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1765871045598333448-900629152302961-443722479592108171-n-2-.jpg)








![Świąteczny Kiermasz w Szkole Podstawowej nr 13 [FOTO] Świąteczny Kiermasz w Szkole Podstawowej nr 13 [FOTO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1765871592image00007-.jpg)
































Komentarze (0)
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany