Reklama

Najnowsze wiadomości

Styl życia23 czerwca 200818:16

Pasztetowa wyborowa od Ernestyna Janety

Pasztetowa wyborowa od Ernestyna Janety - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl
0
Reklama

Składniki: wątroba, podgardle (boczek), sól, pieprz mielony, utarty majeranek, osłonka z jelita prostego wieprzowego.

Przygotowanie. Wątrobę pokroić w cienkie plastry i sparzyć. Podgardle ugotować do stanu półmiękkiego. Obydwa składniki zemleć 2 lub 3 razy w maszynce do mięsa z sitkiem o bardzo drobnych oczkach. Dodać przyprawy i bardzo dokładnie wymieszać aż do uzyskania jednolitej gładkiej masy. Napełnić luźno osłonki, podwędzić przez 3-4 godziny zimnym dymem, następnie wrzucić do wrzątku i gotować na bardzo małym ogniu około 35 minut. Wyjąć, opłukać gorącą a następnie zimną wodą, ostudzić w chłodnym pomieszczeniu. Można powtórnie podwędzić zimnym dymem przez 1-2 godziny. W chłodziarce można przechowywać 7-8 dni.

Bądź na bieżąco z nowymi wiadomościami. Obserwuj portal naszraciborz.pl w Google News.

Reklama
Reklama
Tagi:

Komentarze (0)

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Partnerzy portalu

Materiały RTK
Regionalny Informator Ekologiczny
Dentica 24
ostrog.net
Spółdzielnia Mieszkaniowa
Szpital Rejonowy w Raciborzu
Ochrona Partner Security
Powiatowy Informator Seniora
PWSZ w Raciborzu
Zajazd Biskupi
Kampka
Fototapeta.shop sklep z tapetami i fototapetami na zamówienie
Reklama
Reklama

Najnowsze wydania gazety

Nasz Racibórz 12.12.2025
11 grudnia 202519:49

Nasz Racibórz 12.12.2025

Nasz Racibórz 05.12.2025
8 grudnia 202511:20

Nasz Racibórz 05.12.2025

Nasz Racibórz 28.11.2025
27 listopada 202522:31

Nasz Racibórz 28.11.2025

Nasz Racibórz 21.11.2025
21 listopada 202508:24

Nasz Racibórz 21.11.2025

Zobacz wszystkie
© 2025 Studio Margomedia Sp. z o.o.