Styl życia23 czerwca 200818:09
Kluski serowe: przepis na 4 porcje według receptury Krystyny Sekuły z Bieńkowic

0
Reklama
Składniki: 2 jajka, 12 dag cukru, 2 szczypty soli, 0,5 kg twarogu, 10 dag mąki, 2 duże łyżki mąki ziemniaczanej. Sposób przyrządzania: Jajka, cukier, sól i twaróg włożyć do miski i wymieszać. Dodać mąkę i mąkę ziemniaczaną. Z wszystkiego wyrobić ciasto. Jeżeli się klei dodać jeszcze trochę mąki. Gotowe ciasto wyłożyć na czysty stół posypany uprzednio mąką i formować kluski wielkości orzecha włoskiego. Kluski wkładać do osolonej, gotującej się wody. Gotować 10 minut na małym ogniu. Ugotowane kluski wyłożyć na talerz i polać roztopionym masłem oraz posypać cukrem.









![Seria groźnych interwencji strażaków w powiecie. Pożary i wypadek przy słupie energetycznym [FOTO] Seria groźnych interwencji strażaków w powiecie. Pożary i wypadek przy słupie energetycznym [FOTO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1765871045598333448-900629152302961-443722479592108171-n-2-.jpg)








![Świąteczny Kiermasz w Szkole Podstawowej nr 13 [FOTO] Świąteczny Kiermasz w Szkole Podstawowej nr 13 [FOTO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1765871592image00007-.jpg)
































Komentarze (0)
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany