Keks według Alfreda Malcharczyka ze Starej Wsi

Sposób przyrządzania: Margarynę mleczną ubić na puszystą masę, dodać cukier i jaja. W mące pszennej obtoczyć kawałki owoców w syropie i połączyć z masą. Wsypać mąką z proszkiem do pieczenia i całość delikatnie wymieszać. Otrzymaną masę włożyć do foremek posmarowanych margaryną mleczną. Piec około 45 minut w temperaturze 170-180 stopni C.



![Służby w akcji przy Cegielnianej. Powiatowe manewry w Raciborzu [FOTO i WIDEO] Służby w akcji przy Cegielnianej. Powiatowe manewry w Raciborzu [FOTO i WIDEO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1761741813manewry-.jpg)







![W Pawłowie oddano do użytku zbiorniki retencyjne. Mają zapobiec podtopieniom wsi [FOTO i WIDEO] W Pawłowie oddano do użytku zbiorniki retencyjne. Mają zapobiec podtopieniom wsi [FOTO i WIDEO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1761757029dsc-9652-.jpg)












![Scalanie gruntów - inwestycja w rozwój wsi i rolnictwa Powiatu Raciborskiego [FOTO i WIDEO] Scalanie gruntów - inwestycja w rozwój wsi i rolnictwa Powiatu Raciborskiego [FOTO i WIDEO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1761754925dsc-7601-.jpg)


























Komentarze (0)
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany