Zamek próbuje wskrzesić restaurację

Lokal w przyziemiu domu książęcego ma być oddany w najem w drodze przetargu. Do 24 listopada można wpłacać wadium.
Kilka firm, w tym raciborski Braxton, już próbowało zarobić na prowadzeniu zamkowej gastronomii, ale każda z nich wycofywała się z tego biznesu, niektóre z zaległościami czynszowymi. Wskazywano, że głównym problemem jest brak kuchni. Teraz w zaplecze do przygotowania posiłków zainwestował powiat, mając nadzieję, że to w końcu wpisze na stałe zamkowy lokal w krajobraz raciborskiej gastronomii, podobnie jak działający od niedawna w warzelni browaru pub Maszynownia. Łączy się on teraz bezpośrednio z zamkowym dziedzińcem, gdzie w sezonie odbywają się duże imprezy. Akurat na nich można zarobić, w tym na ogródku piwnym, z pozostałym okresem już trudno. Ludzie z branży mówią, że lokal na zamku jest dobry na imprezy okazjonalne, w tym małe rodzinne. Czy to wystarczy, by się utrzymał?
Przekonamy się po 24 listopada. - Oczekuje się zagospodarowania lokalu użytkowego w terminie do 1 lutego 2022 r. Proponowane godziny otwarcia lokalu od 10.00 do 18.00 (w okresie letnim do 22.00) - podał w ogłoszeniu Zamek.
Cena wywoławcza to 3170,10 zł netto za 317,10 m kw.
Komentarze (0)
Dodaj komentarz