Brax-Ton nowe dania przygotowuje, bo na św. Marcina gęś króluje

Gęsia tradycja w Polsce jest długa i wiąże się z nią wiele zwyczajów. Jednak Polacy nie zajadają się gęsiną. To produkt sezonowy, a świeżą gęś można kupić jedynie jesienią, od listopada do grudnia.
Szefowie kuchni z restauracji Brax-Ton wyszli tradycji naprzeciw i przygotowali w tym roku wyśmienite dania z gęsią w roli głównej. W menu świętomarcińskim znajdziemy m.in.: udko z gęsi confit z sosem z czarnego bzu, pierogi z gęsiną czy gęsie żołądki z wędzonym mule. Kucharze wykorzystali najlepsze cechy drobiu i podkręcili Brax-Tonowym twistem.

![Rodzice dzieci z Przedszkola nr 15 kategorycznie sprzeciwiają się łączeniu z SP 15 [LIST DO REDAKCJI] Rodzice dzieci z Przedszkola nr 15 kategorycznie sprzeciwiają się łączeniu z SP 15 [LIST DO REDAKCJI] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1763402144469428709-122125863260505640-2384095428740047716-n-2-.jpg)




![Cztery niedzielne interwencje strażaków [RAPORT 998] Cztery niedzielne interwencje strażaków [RAPORT 998] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1763370901zdjecie-whatsapp-2025-11-16-o-15-15-04-e80997fa-.jpg)
















![Turniejowe zmagania w hali przy Łąkowej. Unia Turza Śląska najlepsza [FOTO] Turniejowe zmagania w hali przy Łąkowej. Unia Turza Śląska najlepsza [FOTO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1763371803photo-53-of-466-.jpg)



























Komentarze (0)
Komentarze pod tym artykułem zostały zablokowane.