Aktualności3 listopada 202309:09
Brax-Ton nowe dania przygotowuje, bo na św. Marcina gęś króluje

0
Reklama
Racibórz:
Gęsia tradycja w Polsce jest długa i wiąże się z nią wiele zwyczajów. Jednak Polacy nie zajadają się gęsiną. To produkt sezonowy, a świeżą gęś można kupić jedynie jesienią, od listopada do grudnia.
Szefowie kuchni z restauracji Brax-Ton wyszli tradycji naprzeciw i przygotowali w tym roku wyśmienite dania z gęsią w roli głównej. W menu świętomarcińskim znajdziemy m.in.: udko z gęsi confit z sosem z czarnego bzu, pierogi z gęsiną czy gęsie żołądki z wędzonym mule. Kucharze wykorzystali najlepsze cechy drobiu i podkręcili Brax-Tonowym twistem.
















![Plama na jezdni, złamane drzewo i pożar sadzy. Pracowita wtorkowa służba strażaków [RAPORT 998] Plama na jezdni, złamane drzewo i pożar sadzy. Pracowita wtorkowa służba strażaków [RAPORT 998] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1764154886img-20251125-082249-.jpg)









![Ognisko w Grodzie – podziękowanie dla mieszkańców i wsparcie WOŚP [ZAPROSZENIE] Ognisko w Grodzie – podziękowanie dla mieszkańców i wsparcie WOŚP [ZAPROSZENIE] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_14889134051435434871img_2128--.jpg)
























Komentarze (0)
Komentarze pod tym artykułem zostały zablokowane.