Brax-Ton nowe dania przygotowuje, bo na św. Marcina gęś króluje

Gęsia tradycja w Polsce jest długa i wiąże się z nią wiele zwyczajów. Jednak Polacy nie zajadają się gęsiną. To produkt sezonowy, a świeżą gęś można kupić jedynie jesienią, od listopada do grudnia.
Szefowie kuchni z restauracji Brax-Ton wyszli tradycji naprzeciw i przygotowali w tym roku wyśmienite dania z gęsią w roli głównej. W menu świętomarcińskim znajdziemy m.in.: udko z gęsi confit z sosem z czarnego bzu, pierogi z gęsiną czy gęsie żołądki z wędzonym mule. Kucharze wykorzystali najlepsze cechy drobiu i podkręcili Brax-Tonowym twistem.












![Jarmark u św. Antoniczka przyciągnął tłumy [FOTO] Jarmark u św. Antoniczka przyciągnął tłumy [FOTO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1765275567antoniczek-.jpg)
![Wielki finał Bajkowego Zamku 2025 – żywa szopka, mikołajkowe fire show i przejażdżki bryczkami [PROGRAM] Wielki finał Bajkowego Zamku 2025 – żywa szopka, mikołajkowe fire show i przejażdżki bryczkami [PROGRAM] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1765356281final-bajkowego-.png)





![Wybrano najlepszy raciborski biznesplan. Wygrali studenci ANS [FOTO i WIDEO] Wybrano najlepszy raciborski biznesplan. Wygrali studenci ANS [FOTO i WIDEO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1765394259img-1624-.jpg)































Komentarze (0)
Komentarze pod tym artykułem zostały zablokowane.