Szpinakowe tagliatelle od Braxtonu

Szef kuchni raciborskiej restauracji przy Rynku poleca na weekend szpinakowe tagliatelle z łososiem, winem, pomidorem i serem camembert.
Danie na 4 osoby:
Makaron tagliatelle szpinakowy - 0,6 kg
Łosoś świeży - 0,4 kg
Pomidor koktajlowy - 0,2 kg
Kapary – 0,050 kg
Oliwa z oliwek – 0,025 l
Masło – 0,025 kg
Wino białe – 0,050 l
Camembert – 1 szt.
Sól, cukier
Sposób przygotowania:
Na makaron: zagotować wodę, osolić, ugotować makaron na pół twardo, odstawić.
Na patelni: rozgrzać oliwę, podsmażyć łososia krojonego w kostkę, następnie podlać winem. Dodać pomidorki koktajlowe, kapary oraz makaron. Całość wymieszać dodając masło, doprawić do smaku.
Na talerzu: ułożyć makaron i dodać pokrojony w kostkę camembert
Opracował: Dawid Pietrasz szef kuchni






![Racibórz w 2026 roku spodziewa się ponad 22 mln zł ze sprzedaży mienia gminnego [LISTA OFERT] Racibórz w 2026 roku spodziewa się ponad 22 mln zł ze sprzedaży mienia gminnego [LISTA OFERT] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1718734316-dsc1592-easy-resize-com-.jpg)




![Rodzice przeciwni łączeniu dwóch przedszkoli z SP 18 [LIST DO REDAKCJI] Rodzice przeciwni łączeniu dwóch przedszkoli z SP 18 [LIST DO REDAKCJI] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1752733214473090246-9220030134685296-7074520657951529944-n-.jpg)







![Lider z Mszany lepszy od Unii. Raciborzanie cieniem siebie [FOTO] Lider z Mszany lepszy od Unii. Raciborzanie cieniem siebie [FOTO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1763764178gre02039-.jpg)





![Tradycja ciągle żywa – obrzędowość doroczna okresu bożonarodzeniowego okolic Raciborza [FOTO] Tradycja ciągle żywa – obrzędowość doroczna okresu bożonarodzeniowego okolic Raciborza [FOTO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1763806974bez-nazwy-167-.jpg)





























Komentarze (0)
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany