Trwa ładowanie...
Nasz Racibórz - Raciborski Portal Informacyjny i bezpłatny tygodnik drukowany. Wiadomości z Raciborza, aktualności, telewizja regionalna, ogłoszenia, baza firm, kultura, sport, biznes, zdrowie, noworodki i nieruchomości.
Zaloguj się | Zarejestruj się
Dzisiaj jest: środa, 23 października 2019 r.Imieniny: Edwarda, Marleny i Seweryna
Gotowanie
Pokaż listę wszystkich wiadomości »
Sekrety szefa kuchni z Braxtonu
Styl życia » Gotowanie » 18 kwietnia 2019, godz. 13:29 » materiał partnerski » komentarzy: 0

Sekrety szefa kuchni z Braxtonu

Racibórz:

Tym razem na świąteczne stoły proponuje sałatkę marokańską z tofu i daktylami, czyli odrobina orientu wpleciona w tradycję. 

Więcej »
Reklama
Co powiecie na weekendową tartę bananową
Styl życia » Gotowanie » 12 kwietnia 2019, godz. 08:32 » materiał partnerski » komentarzy: 0

Co powiecie na weekendową tartę bananową

Racibórz:

Przed Wielkim Tygodniem można trochę pofolgować i spróbować tarty bananowo-czekoladowej według przepisu Dawida Pietrasza, szefa kuchni w Braxtonie. 

Więcej »
Styl życia » Gotowanie » 08 kwietnia 2019, godz. 13:36 » artykuł partnerski » komentarzy: 0

Tak się jada kebaba!

Tak się jada kebaba!
Racibórz:

W Polsce kebab kojarzy się z fast foodem, z resztą jak większość potraw sprzedawana z budek. Jednak jedzenie serwowane na ulicach przeszło rewolucje, wliczając w to kebab, i obecnie dostaniemy danie z najlepszych składników, które nieraz zaskoczy nas swoim smakiem. Kebab zaskakuje nie tylko smakiem, ale również formą podania, których jest wiele, poza tymi, które dobrze znamy.

Więcej »
Reklama
Aztecka potrawa na maślanym toście
Styl życia » Gotowanie » 01 kwietnia 2019, godz. 20:14 » materiał partnerski » komentarzy: 0

Aztecka potrawa na maślanym toście

Racibórz:

Guacamole swoje początki miał już w czasach azteckich - jak najlepiej ją przyrządzić zdradza szef kuchni Braxtonu. 

Więcej »
Styl życia » Gotowanie » 22 marca 2019, godz. 08:31 » materiał sponsorowany » komentarzy: 0

Jak wędzić szynkę, żeby miała piękny kolor?

Jak wędzić szynkę, żeby miała piękny kolor?
Racibórz:

Święta Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami, więc domowi wędzarze już teraz zastanawiają się co przygotują na świąteczny stół. Jak co roku, dużym powodzeniem będą cieszyły się wędzonki z jednego kawałka mięsa. Wśród nich prym wiedzie szynka wędzona i to nie tylko ze względu na smak. W odróżnieniu od kaszanek, salcesonów a nawet kiełbas jest dość prosta w wykonaniu i pięknie się prezentuje. Trzeba jednak pamiętać o jednej prostej zasadzie podczas wędzenia, która sprawi, że szynka będzie miała apetyczny, wiśniowy kolor a nie czarny nalot.

Więcej »
Styl życia » Gotowanie » 08 marca 2019, godz. 08:26 » materiał sponsorowany » komentarzy: 0

Domowe wędzarnie podbijają rynek

Domowe wędzarnie podbijają rynek
Racibórz:

Każdy, kto zajmuje się domowym wędzeniem wędlin wie, że domową kiełbasę można uwędzić nawet w zwykłej beczce. Z drugiej strony, wielu amatorów wędzenia chciałoby mieć coś bardziej okazałego, na przykład piękną, murowaną wędzarnię, na widok której sąsiedzi wpadną w zachwyt. Świetnym kompromisem może być niewielka, przenośna i drewniana wędzarnia domowa. Prezentuje się bardzo okazale a wędzenie w niej jest tak proste jak obsługa zwykłego piekarnika.

Więcej »
Styl życia » Gotowanie » 17 grudnia 2018, godz. 14:40 » artykuł partnerski » komentarzy: 0

Piekarnik z funkcją mikrofali – 2 w 1 w Twojej kuchni

Piekarnik z funkcją mikrofali – 2 w 1 w Twojej kuchni
Racibórz:

Coraz więcej osób decyduje się na zakup piekarnika z funkcją mikrofali, zwłaszcza do kuchni o niewielkich wymiarach. Czy to rzeczywiście najlepszy wybór? Jakie są wady, a jakie zalety takiego urządzenia? Przekonajmy się!

Więcej »
Styl życia » Gotowanie » 30 listopada 2018, godz. 09:13 » materiał partnerski » komentarzy: 0

Zupa grzybowa – idealna na jesienną i zimową porę

Zupa grzybowa – idealna na jesienną i zimową porę
Polska:

Zupa grzybowa ma niepowtarzalny aromat leśnych grzybów. Wspaniale syci i rozgrzewa organizm przemarznięty jesienną pluchą i chłodem. Smak tej zupy przypadł do gustu niejednemu smakoszowi grzybowych dań i jest już znany w całej Polsce.

Więcej »
Styl życia » Gotowanie » 17 listopada 2018, godz. 13:27 » Łukasz Bordo » komentarzy: 0

Utracone pałace ziemi raciborskiej – Sławików

Utracone pałace ziemi raciborskiej – Sławików
Rudnik:

Jesienna aura powoli odsłania niepowtarzalną architekturę, której obecny wygląd zawdzięcza rodzinie von Eickstedt – pisze Łukasz Bordo pokazując zdjęcia obiektu okiem drona. 

Więcej »
Przypalone garnki – czym je wyczyścić?
Styl życia » Gotowanie » 03 października 2018, godz. 15:24 » materiał partnerski » komentarzy: 0

Przypalone garnki – czym je wyczyścić?

Racibórz:

Chwila nieuwagi i nieszczęście gotowe - przypalić garnek nie jest trudno. Gorzej z pozbyciem się czarnego osadu, który szpeci naczynie, a dodatkowo uniemożliwia wykorzystanie go do przygotowania innych smakołyków. Kilkudziesięciogodzinne namaczanie nie przyniosło upragnionego efektu, a środki czyszczące z najwyższej półki tylko nadwyrężyły domowy budżet? Sprawdź, jak skutecznie wyczyścić przypalone garnki!

Więcej »
Styl życia » Gotowanie » 01 października 2018, godz. 09:30 » materiał partnerski » komentarzy: 0

Kaczka, jabłko, śliwka i rozmaryn, czyli NIEBO W GĘBIE. Raciborskie pierogowe królestwo zaprasza!

Kaczka, jabłko, śliwka i rozmaryn, czyli NIEBO W GĘBIE. Raciborskie pierogowe królestwo zaprasza!
Racibórz:

Czy wiecie, że pierogi uważane są za potrawę typowo polską, a w rzeczywistości pomysł nadziewania ciasta smakowitym farszem narodził się w Chinach i dotarł do nas przez Rosję i Ukrainę? Na ziemiach polskich były znane już w XIII wieku, a przywiózł je z Rusi św. Jacek Odrowąż, patron raciborskich dominikanów. Nie ma wątpliwości, że były już obecne na średniowiecznych raciborskich stołach. Dziś mistrzowskie raciborskie pierogi możemy kosztować w Pierogarni Niebo w Gębie. A żeby było jeszcze smaczniej i przyjemniej, to serwujemy smaczny barszcz, a do dyskusji przy stole najlepszą kawę.

Więcej »
Styl życia » Gotowanie » 06 września 2018, godz. 11:16 » materiał partnerski » komentarzy: 0

Kilka wskazówek jak sprawić, by jedzenie smakowało lepiej

Kilka wskazówek jak sprawić, by jedzenie smakowało lepiej
Racibórz:

Jeść musimy, jest to konieczny warunek przetrwania. Dla niektórych jedzenie jest jedynie sposobem na zasilenie ciała, inni natomiast uważają, że każdy posiłek jest celebracją. Rację mają i jedni i drudzy. Wiele badań naukowych wskazuje na to, że jemy oczami. Wyłączając z tego przypadki wielkich niejadków to to jak wygląda potrawa ma ogromny wpływ na to czy nam w ogóle smakuje. Może być doskonale doprawiona, ale mieć konsystencję i kolor błota lub być bardzo wymyślna, ale zaserwowana na zbyt krzykliwym talerzu byśmy już stwierdzili, że coś tu nie gra. Poznaj więc tajniki mistrzów kuchni!

Więcej »
Styl życia » Gotowanie » 23 lipca 2018, godz. 14:38 » materiał partnerski » komentarzy: 0

Organizujemy domową spiżarnię

Organizujemy domową spiżarnię
Racibórz:

W domach, w których można sobie pozwolić na wydzielenie osobnego miejsca, kuchnia nie musi oznaczać jedynego magazynu prowiantu. Coraz więcej miłośników gotowania decyduje się na urządzenie spiżarni, która pozwala na zachowanie porządku, ale też na składowanie suchych produktów, słoików, konserw, domowych przetworów. Jak urządzić spiżarnię, żeby wszystko się w niej zmieściło?

Więcej »
Reklama
Styl życia » Gotowanie » 04 maja 2018, godz. 15:35 » artykuł partnerski » komentarzy: 0

Wielkie otwarcie restauracji Appetito! Zobacz co zmieniło się po remoncie

Wielkie otwarcie restauracji Appetito! Zobacz co zmieniło się po remoncie
Racibórz:

Znana wszystkim od lat restauracja Appetito zaprasza na pyszne obiady w nowej odsłonie po remoncie.

Więcej »
Styl życia » Gotowanie » 23 kwietnia 2018, godz. 09:16 » promocja » komentarzy: 0

Nareszcie domowe wędzenie stało się łatwe!

Nareszcie domowe wędzenie stało się łatwe!
Racibórz:

Jeszcze do niedawna zbudowanie i używanie własnej wędzarni było zbyt trudne dla przeciętnego Kowalskiego. Wiązało się to z dużymi wydatkami na jej budowę oraz zdobyciem doświadczenia w zakresie wędzenia. Dzisiaj, dzięki elektrycznym wędzarniom, nawet największy laik jest w stanie uwędzić ryby, wędliny i sery ponieważ ich obsługa jest tak prosta jak obsługa piekarnika.

Więcej »
Partnerzy portalu
  • Dentica 24
  • ostrog.net
  • Szpital Rejonowy w Raciborzu
  • Spółdzielnia Mieszkaniowa
  • Ochrona Partner Security
  • PGL DOM Sp. z o.o.
  • PWSZ w Raciborzu
  • Zajazd Biskupi
  • Kampka
  • Margomedia - studio graficzne, projektowanie stron internetowych, reklama, druk
  • USG Ostrowicz
  • Hotel Racibor
  • Galeria Bobasa
Numery archiwalne
Pokaż listę wszystkich numerów »
Numer archiwalny Nasz Racibórz 41-2019-[555]
Nasz Racibórz 41-2019-[555]
dodano: 18.10.2019
Numer archiwalny Nasz Racibórz 40-2019-[554]
Nasz Racibórz 40-2019-[554]
dodano: 10.10.2019
Numer archiwalny Nasz Racibórz 39-2019-[553]
Nasz Racibórz 39-2019-[553]
dodano: 03.10.2019
Numer archiwalny Nasz Racibórz 38-2019-[552]
Nasz Racibórz 38-2019-[552]
dodano: 27.09.2019
Reklama
Reklama
Dziś w Raciborzu
środa | 23 października 2019 | 01:55
10.3°C
zamglenie
wiatr słaby 1 m/s
z kierunku północnego
Ciśnienie:1023 hpa
Wilgotność:100%
Wschód słońca:07:21
Zachód słońca:17:41
czwartek
24.10.2019
23.1°C
12.8°C
piątek
25.10.2019
19.0°C
13.4°C
sobota
26.10.2019
17.2°C
11.0°C
Partnerzy portalu
  • Dentica
  • Euro Group
  • Roman Weiser
  • Nasz Racibórz - Nasza ekologia
  • Materiały RTK
  • Drukarnia
  • PWSZ Racibórz
  • PKS Racibórz od 09.07
  • Ministerstwo Sprawiedliwości
Reklama
Tygodnik Nasz Racibórz
największy regularny nakład w powiecie raciborskim.
Co piątek w ponad stu punktach i największych zakładach pracy 10-13 tysięcy egzemplarzy gazety!
Kliknij i Czytaj wydanie cyfrowe »
Reklama
Noworodki
Pokaż wszystkie »
Wojciech Kazimierów
02 października 2019, godz. 19:58
Wojciech Kazimierów
Wojciech Kazimierów urodził się 24 września 2019. O narodzinach synka informują rodzice Katarzyna i Paweł. Wojciech waży 2980 gram i mierzy 52 cm.
zobacz więcej »
Reklama
Regulamin | Kontakt i reklama | Raciborska Telewizja Kablowa | Polityka PRYWATNOŚCI oraz dot. plików cookies | Akronis | Aktualności | Biznes | Drukarnia NaszRaciborz.pl | Ekologia | Felietony | Filmy | Baza firm | Foto na płótnie | Gotowanie | Grud | Historia | Kącik dietetyka | Książki | Kultura i edukacja | Metamorfozy | Moda & uroda | Motoryzacja | Nabór do przedszkoli | Raciborski Rynek Nieruchomości | Noworodki | Raciborski Bazar | Ogłoszenia urzędowe | Patrol24 | PGL DOM | PK Racibórz | PRD | Raciborskie drogi do polskości | Rafako | SM Nowoczesna | Sport | Strony Partnerskie | Styl życia | Szpital Rejonowy | Telegraf | Turystyka | Wiara | Zdrowie | Zwierzęta
Projekt i wykonanie © Margomedia Sp. z o.o.

Klauzula informacyjna RODO - polityka prywatności

Ta witryna internetowa wykorzystuje technologię plików cookie (tzw. "ciasteczek") w celu: administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług, w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). W tym przypadku, cookie przechowuje informację o unikalnym identyfikatorze sesji. "Ciasteczka" nie przechowują danych prywatnych dotyczących użytkownika, takich jak: imię, nazwisko, hasło, lokalizacja lub adres IP. Zamykając poniższe okienko, automatycznie wyrażasz zgodę na wysyłanie cookies do Twojej przeglądarki. Wtedy też, okienko z tą informacją nie będzie pojawiać się ponownie. Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies.