Gotowanie | Pokaż listę wszystkich wiadomości » |
Tarta truskawkowa na poprawienie humoru
Do tego budyń i czekolada - taka jest propozycja raciborskiego Braxtonu. Poznajcie przepis.
Więcej »Na stół! Żeberko pieczone w marynacie BBQ
Żeberko pieczone w marynacie BBQ, frytka domowa, pomidor zapiekany z warzywami ratatouille - to weekendowa propozycja szefa kuchni w raciborskim Braxtonie.
Więcej »Chrzanica po raciborsku
Chrzanica to zupa chrzanowa z kiełbasą, boczkiem, jajkiem oraz ziemniakami, tu wydaniu szefa kuchni restauracji Braxton w Raciborzu.
Więcej »Żeń-szeń – właściwości i zastosowanie
Żeń-szeń (Panax ginseng) to roślina, której dobroczynne właściwości znane są od czterech tysiącleci. Do Europy przywędrował on z Dalekiego Wschodu, gdzie od dawna był wykorzystywany jako składnik leków i roślina o cudownych właściwościach prozdrowotnych. Dzisiaj wiemy, że to zasługa 200 substancji aktywnych, które zawiera przede wszystkim korzeń tej rośliny. Najcenniejszy jest ten o białym kolorze.
Więcej »Małże, czyli egzotyka na czerwcowy weekend
Małże zapiekane z masłem czosnkowym oraz pomidorami to najnowsza propozycja kulinarna szefa kuchni restauracji Braxton.
Więcej »Najnowsze wydania gazety | Pokaż wszystkie » |
Na upały najlepszy chłodnik
Co powiecie na chłodnik litewski z jajkiem oraz rwaną wieprzowiną. To weekendowa propozycja raciborskiego Braxtonu.
Więcej »Na weekend od Braxtonu. Sałatka wiejskiej gospodyni
Kolejna kulinarna inspiracja od raciborskiego Braxtonu. Tym razem sałatka wiejskiej gospodyni z grillowaną polędwiczką i smażonym camembertem.
Więcej »Catering - Zawojskipersonalchef to jakość i wygoda jak w restauracji, tym razem w komforcie Twojego domu
Catering z personalnym szefem kuchni, to ciekawy i najnowocześniejszy sposób na zrealizowanie własnego przyjęcia w swoim domu, firmie lub na działce poza miastem, w tym cateringu oferuje potrawy które są serwowane przez doświadczonego szefa kuchni bezpośrednio w Twoim domu.
Więcej »Szpinakowe tagliatelle od Braxtonu
Szef kuchni raciborskiej restauracji przy Rynku poleca na weekend szpinakowe tagliatelle z łososiem, winem, pomidorem i serem camembert.
Więcej »W Braxtonie polecają risotto z białymi szparagami
Szef kuchni raciborskiej restauracji przygotował na sobotni wieczór przepis na risotto z szafranem oraz białymi szparagami. Danie dla czterech osób.
Więcej »Restauracja z grillem inna niż wszystkie
Jeśli po ulubionej pizzy, hamburgerze czy spaghetti zatęsknisz za smakiem kuchni domowej, znanej Ci z tradycji Twojego domu, w której mieszały się dania śląskie i morawskie, restauracja Opavska zaprasza. W Raciborzu nie zdarza się, aby w restauracjach obok niezbędnej rolady z kluskami znajdowały się dania czeskie z knedlikiem w roli głównej. W tym specjalizuje się Opavska, stawiająca mocno na dania kuchni czeskiej, tak bliskiej naszemu podniebieniu.
Więcej »Szef Braxtonu proponuje tym razem krewetki
Krewetki z patelni z masłem czosnkowym - to nowa propozycja szefa kuchni restauracji Braxton w naszym kulinarnym cyklu.
Więcej »Sałatka z grillem w tle
Na weekend szef kuchni w Braxtonie proponuje sałatkę z zielonych szparagów z grillowanym kurczęciem, rzodkiewką, jajkiem poche i tostem.
Więcej »Sekrety szefa kuchni z Braxtonu
Tym razem na świąteczne stoły proponuje sałatkę marokańską z tofu i daktylami, czyli odrobina orientu wpleciona w tradycję.
Więcej »Co powiecie na weekendową tartę bananową
Przed Wielkim Tygodniem można trochę pofolgować i spróbować tarty bananowo-czekoladowej według przepisu Dawida Pietrasza, szefa kuchni w Braxtonie.
Więcej »Tak się jada kebaba!
W Polsce kebab kojarzy się z fast foodem, z resztą jak większość potraw sprzedawana z budek. Jednak jedzenie serwowane na ulicach przeszło rewolucje, wliczając w to kebab, i obecnie dostaniemy danie z najlepszych składników, które nieraz zaskoczy nas swoim smakiem. Kebab zaskakuje nie tylko smakiem, ale również formą podania, których jest wiele, poza tymi, które dobrze znamy.
Więcej »Aztecka potrawa na maślanym toście
Guacamole swoje początki miał już w czasach azteckich - jak najlepiej ją przyrządzić zdradza szef kuchni Braxtonu.
Więcej »Jak wędzić szynkę, żeby miała piękny kolor?
Święta Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami, więc domowi wędzarze już teraz zastanawiają się co przygotują na świąteczny stół. Jak co roku, dużym powodzeniem będą cieszyły się wędzonki z jednego kawałka mięsa. Wśród nich prym wiedzie szynka wędzona i to nie tylko ze względu na smak. W odróżnieniu od kaszanek, salcesonów a nawet kiełbas jest dość prosta w wykonaniu i pięknie się prezentuje. Trzeba jednak pamiętać o jednej prostej zasadzie podczas wędzenia, która sprawi, że szynka będzie miała apetyczny, wiśniowy kolor a nie czarny nalot.
Więcej »Domowe wędzarnie podbijają rynek
Każdy, kto zajmuje się domowym wędzeniem wędlin wie, że domową kiełbasę można uwędzić nawet w zwykłej beczce. Z drugiej strony, wielu amatorów wędzenia chciałoby mieć coś bardziej okazałego, na przykład piękną, murowaną wędzarnię, na widok której sąsiedzi wpadną w zachwyt. Świetnym kompromisem może być niewielka, przenośna i drewniana wędzarnia domowa. Prezentuje się bardzo okazale a wędzenie w niej jest tak proste jak obsługa zwykłego piekarnika.
Więcej »Piekarnik z funkcją mikrofali – 2 w 1 w Twojej kuchni
Coraz więcej osób decyduje się na zakup piekarnika z funkcją mikrofali, zwłaszcza do kuchni o niewielkich wymiarach. Czy to rzeczywiście najlepszy wybór? Jakie są wady, a jakie zalety takiego urządzenia? Przekonajmy się!
Więcej »Numery archiwalne | Pokaż listę wszystkich numerów » |
z kierunku północno-wschodniego
Ciśnienie: | 1033 hpa |
---|---|
Wilgotność: | 81% |
Wschód słońca: | 06:34 |
Zachód słońca: | 17:25 |
Partnerzy portalu |
Komentarze |
Telegraf | Pokaż wszystkie » |