Sałatka z grillem w tle

Na weekend szef kuchni w Braxtonie proponuje sałatkę z zielonych szparagów z grillowanym kurczęciem, rzodkiewką, jajkiem poche i tostem.
Przepis: 
4 osoby: 
Filet z kurczaka 400 g 
Szparagi zielone 1 pęczek (około 400 g) 
Pieczywo tostowe 4 szt. 
Jajko 4 szt. 
Rzodkiewka 1 pęczek 
Sos vinegrette 
Oliwa z oliwek 50ml 
Ocet balsamiczny 25ml 
Sposób przygotowania: 
Pierś z kurczaka doprawić solą, pieprzem, ugrillować . Z zielonych szparagów obciąć główki, pozostałe szparagi pociąć wzdłuż. Rzodkiewkę pokroić na czwórki. Tosty zapiec w tosterze. Z oliwy z oliwek oraz octu balsamicznego sporządzić sos vinegrette. Jajko ugotować techniką poche, na gorącą wodę z octem wrzucić jajko gotować około 3-4 minuty, wyciągnąć. 
Na talerzu: 
Ułożyć tosty, jajko, główki szparag oraz pozostałe szparagi, rzodkiewkę, grillowany kurczak, całość polać sosem vinegrette. 







![Służby w akcji przy Cegielnianej. Powiatowe manewry w Raciborzu [FOTO i WIDEO] Służby w akcji przy Cegielnianej. Powiatowe manewry w Raciborzu [FOTO i WIDEO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1761741813manewry-.jpg)




![W Pawłowie oddano do użytku zbiorniki retencyjne. Mają zapobiec podtopieniom wsi [FOTO i WIDEO] W Pawłowie oddano do użytku zbiorniki retencyjne. Mają zapobiec podtopieniom wsi [FOTO i WIDEO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1761757029dsc-9652-.jpg)













![Scalanie gruntów - inwestycja w rozwój wsi i rolnictwa Powiatu Raciborskiego [FOTO i WIDEO] Scalanie gruntów - inwestycja w rozwój wsi i rolnictwa Powiatu Raciborskiego [FOTO i WIDEO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1761754925dsc-7601-.jpg)




























Komentarze (0)
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany