Reklama

Najnowsze wiadomości

Styl życia21 października 201911:41

Piwowar piwo warzy, barman je tworzy

Piwowar piwo warzy, barman je tworzy - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl
0
Reklama
Racibórz:

Już po raz trzeci restauracja OPAVSKA brała udział w Akademii Barmańskiej organizowanej przez Pilsner Urquell w Tychach. Akademia ma na celu nauczenie i utrwalenie zasad nalewania piwa w sposób czeski. Szkolenie prowadził Marcin Ostrowski, pierwszy w Polsce Beer Tapster (odpowiedzialny za utrzymanie najlepszego smaku piwa w lokalach) oraz ambasador marki Pilsner Urquell. Dzięki takim szkoleniom restauracja Opavska jako jedyna w okolicy może pochwalić się certyfikatem potwierdzającym umiejętność serwowania piw Pilsner Urquell i Kozel na czeski sposób.

Dobrze nalane piwo smakuje lepiej

Dla niektórych picie piwa to nie tylko gaszenie pragnienia i walory smakowe, ale także pasja. Dlatego dąży się stale do podnoszenia jakości piwa a także jego najlepszego nalania. Spotkaniem pasjonatów oraz tych, którzy dążą do perfekcji w podaniu piwa jest właśnie organizowana raz w roku akademia barmańska, zapraszająca restauracje z marką piwa Pilsner. Raciborska Opavska od lat bierze udział w takich warsztatach, współpracując z ambasadorami marki Pilsner Urquell oraz Kozel, prezentującymi najlepsze techniki nalewania piwa i serwowania go gościom. Duże znaczenie w tej „sztuce”ma także szkło, w którym jest podane, a nawet temperatura kufla. Przekłada się to na wydobycie najlepszego smaku oraz zapewnienie piwoszom wysokich doznań.

Połączenie smaków

W Opavskiej skosztować można różnych rodzajów piw. Jednym z mało spotykanych jest piwo „rzezane”, czyli efekt łączenia w jednym kuflu piwa jasnego z ciemnym z zachowaniem wyraźnej granicy pomiędzy tymi smakami. Jest to wyjątkowa sztuka i rzadko spotykany smak.

Czeska kuchnia

Do czeskich, ale oczywiście i polskich piw, restauracja Opavska oferuje bogate menu oparte na kuchni czeskiej i naszej śląskiej. Można tu zjeść czeskie knedliki, gulasze, placki ziemniaczane z kminkiem czy bardzo lubiany smażony ser.
Zatem restauracji Opavska na drodze do Opavy to ważny punkt dla chcących dobrze zjeść i napić się dobrego piwa.

www.opavska.pl
Racibórz, ul. Opawska 114
tel. 698 101 888

Polub Fanpage restauracji!

Autor: materiał partnerski, k.zdrojewska@naszraciborz.pl

Bądź na bieżąco z nowymi wiadomościami. Obserwuj portal naszraciborz.pl w Google News.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Partnerzy portalu

Materiały RTK
Regionalny Informator Ekologiczny
Dentica 24
ostrog.net
Spółdzielnia Mieszkaniowa
Szpital Rejonowy w Raciborzu
Ochrona Partner Security
Powiatowy Informator Seniora
PWSZ w Raciborzu
Zajazd Biskupi
Kampka
Fototapeta.shop sklep z tapetami i fototapetami na zamówienie
Reklama
Reklama

Najnowsze wydania gazety

Nasz Racibórz 25.04.2025
24 kwietnia 202516:50

Nasz Racibórz 25.04.2025

Nasz Racibórz 18.04.2025
17 kwietnia 202522:23

Nasz Racibórz 18.04.2025

Nasz Racibórz 11.04.2025
14 kwietnia 202520:31

Nasz Racibórz 11.04.2025

Nasz Racibórz 04.04.2025
3 kwietnia 202518:29

Nasz Racibórz 04.04.2025

Zobacz wszystkie
© 2025 Studio Margomedia Sp. z o.o.