Aztecka potrawa na maślanym toście

Guacamole swoje początki miał już w czasach azteckich - jak najlepiej ją przyrządzić zdradza szef kuchni Braxtonu.
Sałatka z awokado Guacamole podana na maślanym toście 
 
Składniki na 4 osoby: 
Pieczywo tostowe – 4 kromki 
Masło – 50g 
dojrzałe awokado 2szt. 
Limonki 1 szt. (sok) 
Cebula czerwona - 30g 
pomidor - 1szt. (wydrążony) 
Tabasco do smaku 
Kolendra świeża - ½ szt. łyżki 
sól 
 
Sposób przygotowania: 
 
1. Awokado umyć, przekroić na pół, usunąć pestkę, łyżką wydrążyć miąższ. Rozgnieść go widelcem na pastę, dodać sok z limonki, sól i pomidor pokrojony w kostkę. Dodać cebulkę pokrojoną w kostkę, wymieszać. 
2. Na rozgrzaną patelnię dodajemy masło i smażymy tosty na złoty kolor. 
 
Porada Szefa kuchni 
 
Można też dodać pikantny sos tabasco lub posiekaną ostrą papryczkę bez pestek. Sprawdzą się też listki świeżej kolendry. 
 
Sposób podania. 
 
Na talerzu układamy: tost maślany, guacamole, dekorujmy, dodajemy listki kolendry. 
 
Naszą sałatkę podajemy mocno schłodzoną. 
 





![Służby w akcji przy Cegielnianej. Powiatowe manewry w Raciborzu [FOTO i WIDEO] Służby w akcji przy Cegielnianej. Powiatowe manewry w Raciborzu [FOTO i WIDEO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1761741813manewry-.jpg)




![W Pawłowie oddano do użytku zbiorniki retencyjne. Mają zapobiec podtopieniom wsi [FOTO i WIDEO] W Pawłowie oddano do użytku zbiorniki retencyjne. Mają zapobiec podtopieniom wsi [FOTO i WIDEO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1761757029dsc-9652-.jpg)












![Scalanie gruntów - inwestycja w rozwój wsi i rolnictwa Powiatu Raciborskiego [FOTO i WIDEO] Scalanie gruntów - inwestycja w rozwój wsi i rolnictwa Powiatu Raciborskiego [FOTO i WIDEO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1761754925dsc-7601-.jpg)





























Komentarze (0)
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany