Wiosna na talerzu w Hotelu Racibor

Finaliści znaleźli w czarnych skrzynkach produkty, z których musieli wykonać deser. Znaleźli tam m.in. jajka, mleko, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, galaretki, cukier puder, margarynę czy masło. W czasie gdy trzy drużyny przygotowywały dania, reszta uczniów miała okazję zobaczyć pokaz Teresy Trzaskalik, która w ramach projektu edukacji zawodowej Mała Akademia Mistrzostwa Zawodowego zaprezentowała kunszt wykonania dekoracji cukierniczych z zastosowaniem karmelu. Wraz z nią przybył Szymon Konkol, koordynator i inicjator powyższego projektu (więcej o projekcie możesz przeczytać TUTAJ i TUTAJ).
Jury w składzie: Franciszek Hosnowski (Cukiernia Hosnowski), Mateusz Zawojski (Restauracja Vena), Joanna Jacheć (Hotel Racibor) i Marcin Malinowski (Złota Iglica) oceniało nie tylko smak, ale także wygląd deserów.
- Poziom wszystkich uczestników jest naprawdę wysoki. Jestem pod wrażeniem ich umiejętności i wiedzy - przyznał Mateusz Zawojski, jeden w jurorów.
Wyniki:
I miejsce: Michał Keller i Mateusz Ciupek
II miejsce: Wioleta Sładek i Mikołaj Nowicki
III miejsce: Patryk Dworak i Sebastian Pawlik
Komentarze (0)
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany