Smaki Wielkanocy w Zespole Szkół Zawodowych

Aktualizacja Żur na naturalnym zakwasie z grzybami i kiełbasą myśliwską, schab z niespodzianką czy pasztet z wątróbki – to tylko niektóre rarytasy, jakie dziś podczas konkursu Europejskie Smaki Wielkanocne 2014 przygotowali uczniowie Zespołu Szkół Zawodowych. Najlepsi spotkają się 7 kwietnia podczas finału w hotelu Ratibor.
Uczniowie w parach przygotowują dziś wielkanocne danie główne. W finale w hotelu Ratibor będą przygotowywać przekąski i desery wielkanocne. – Uczniowie mają okazję popisać się swoimi umiejętnościami kulinarnymi i sprawnościowymi, a taka forma konkursu jest zawsze ciekawa dla uczestników – mówiła organizatorka Irena Gotzman.
Każdy z uczestników poświęcał maksimum uwagi przygotowaniu swojej potrawy, jak przyznawali gotowanie to ich pasja, a pierwsze jedzą oczy więc danie musi tak samo dobrze wyglądać jak smakować. Podczas dzisiejszego konkursu potrawy oceniają Irena Gotzman, Aleksandra Kalisz, Iwona Niklewicz, Mirosława Placek.
Do drugiego etapu konkursu "Europejskie Smaki Wielkanocne" zakwalifikowano 4 zespoły z kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych: Małgorzata Lewicka i Izabela Machura (klasa 4a), Aneta Kwaśny i Aleksandra Żymełka (klasa 3a), Michał Keler i Mateusz Ciupek (klasa 2b), Denis Kowalski i Robert Niewiera (kl.1a).
Odsłuchaj plików dźwiękowych z konkursu.
kb
Komentarze (0)
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany