Entliczek-pentliczek czyli Magda Gessler i jej druga raciborska rewolucja

Entliczek-pentliczek, czeski knedliczek - taką nazwę dla lokalu przy ul. Fabrycznej na Płoni wymyśliła w ramach Kuchennych rewolucji Magda Gessler. Finał odbył się w czwartek. Dziś zajrzeliśmy do Entliczka.
Entliczek-pentliczek, czeski knedliczek to po rewolucji bistro, zajmujące część domu przyjęć Imperia przy ul. Fabrycznej (dawny Vivat, a wcześniej stołówka ZEW-u). Za pół roku przebieg rewolucji zobaczymy w TVN, a już dziś zajrzeliśmy do zmienionego wnętrza. Lokal serwuje dania czeskie. Prowadzi go teraz warszawski przedsiębiorca Paweł Głowacki (wcześniej dwóch raciborskich restauratorów). W karcie pojawi się pięć propozycji od Magdy Gessler. Pierwsza popołudniowa okazja na skosztowanie w piątek, 3 grudnia. Lokal będzie czynny od 14 do 21, również w sobotę i niedzielę. Szyld już jest.
Przy pierwszej wizycie Gessler skosztowała pomidorowej, rolady śląskiej i strogonowa, a wśród pięciu wspomnianych dań, które proponuje znana restauratorka, są knedliczki, serdelki w sosie musztardowym, kaczka w sosie winnym oraz w sosie według przepisu Magdy Gessler.
Finał rewolucji odbył się 25.11. W Entliczku jeszcze raz ma się pojawić celebrytka, by ocenić efekt swojej rewolucji.
To już druga rewolucja w Raciborzu. W 2010 r. Gessler przeprowadziła rewolucję w Cinamon Cafe przy ul. Odrzańskiej. W 2011 r. został wystawiony na sprzedaż. Obecnie nie istnieje.
Tak było (fot. Imperia)
Tak jest po rewolucji
Komentarze (0)
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany