Dziczyzna z Remigiuszem Rączką w bieńkowickiej leśniczówce

Ekipa telewizyjna z programem kulinarnym po raz kolejny odwiedziła gminę Krzyżanowice. Jesienna aura i bliskość święta myśliwych, czyli Hubertus były dobrym pretekstem do nakręcenia odcinka, w którym znany i lubiany śląski kucharz Remigiusz Rączka przygotowywał dziczyznę z myśliwymi Kół Łowieckich „Bażant” i „Łoś”.
W poniedziałkowe południe, 25 października, leśniczówka w Bieńkowicach stała się planem filmowym dla programu kulinarnego „Rączka gotuje”. Tytułowy Remigiusz Rączka, w leśniczówce należącej do Koła Łowieckiego „Bażant”, gotował w towarzystwie myśliwych – Franciszka Urbaniec, Grzegorza Utrackiego, Dawida Myszy, Stefana Ciepły i Mariusza Godoj. Leśniczówka wypełniła się zapachami gotowanych potraw, a ekipa podkreślała, że pierwszy raz nagrywają odcinek z dziczyzną. Przygotowano dwa posiłki. Pierwszym był szaszłyki z sarny i sałatka szwabska, zaś drugim specjałem był bażant w modrej kapuście z knedlami. Podczas przyrządzania potraw myśliwi opowiadali o historii Koła Łowieckiego „Bażant”, obowiązkach myśliwego i jego pięknej tradycji. Nagrywany odcinek był również okazją do promocji gminy Krzyżanowice, którą zachwalał i do której zapraszał wójt gminy Krzyżanowice i zarazem myśliwy Grzegorz Utracki.
Premiera odcinka z leśniczówki w Bieńkowicach odbędzie się w sobotę, 6 listopada br. o godzinie 18.00 na antenie TVP3 Katowice, zaś jego powtórka będzie miała swoją emisję dzień później, 7 listopada o godzinie 10:30. Odcinek będzie również dostępny na stronie internetowej TVP3 Katowice po jego emisji telewizyjnej.
Komentarze (0)
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany