Kuchnia hiszpańska gościła w CKZiU numer 1

Dzisiaj w CKZiU nr 1 odbyły się warsztaty kulinarne "Kuchnia hiszpańska" przeznaczone dla uczniów gimnazjów powiatu raciborskiego.
Uczniowie klas IV technikum żywienia i usług gastronomicznych, którzy w tamtym roku w październiku odbyli miesięczne praktyki zawodowe w Granadzie w Hiszpanii w ramach programu unijnego Erasmus + przekazywali tajniki kuchni hiszpańskiej swoim młodszym kolegom i koleżankom. Wspólnie przygotowali trzy potrawy: tortilla de patatas, paellę z kurczakiem oraz andaluzyjskie gazpacho. Uczniowie gimnazjum bardzo dobrze poradzili sobie z przygotowaniem wszystkich specjałów. Finałem warsztatów była wspólna degustacja potraw. Na zakończenie wszyscy uczestnicy otrzymali mini książki kulinarne "Kuchnia hiszpańska" przygotowane przez uczniów technikum żywienia i usług.
Komentarze (0)
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany