Pasztetowy indyk

Polecamy przepis na pasztetowy indyk.
Składniki:
350 g mielonego indyka
1 brokuł
2 jajka ugotowane
½ papryki czerwonej
½ papryki żółtej
1 cebula
1 białko
3 łyżki otrąb pszennych
100 ml wywaru warzywnego Kiluva
Sól, pieprz, natka pietruszki
Sposób przygotowania:
Warzywa siekamy w kostkę, brokuły rozdzielamy na różyczki, łączymy ze zmielonym mięsem, dodajemy przyprawy i namoczone w wywarze warzywnym otręby. Doprawiany i mieszamy do momentu połączenia składników. Formę do pieczenia wykładamy folią do pieczenia, na dno układamy jedną warstwę masy , przekładamy ugotowanymi jajkami i układamy koleją warstwę. Wierzch smarujemy roztrzepanym białkiem i zapiekamy w kąpieli wodnej w temp. 180 stopni przez 1 godzinę. Po upieczeniu można podawać a ciepło i na zimno np. z sosem czosnkowym.













![Wybrano najlepszy raciborski biznesplan. Wygrali studenci ANS [FOTO i WIDEO] Wybrano najlepszy raciborski biznesplan. Wygrali studenci ANS [FOTO i WIDEO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1765394259img-1624-.jpg)
![Wielki finał Bajkowego Zamku 2025 – żywa szopka, mikołajkowe fire show i przejażdżki bryczkami [PROGRAM] Wielki finał Bajkowego Zamku 2025 – żywa szopka, mikołajkowe fire show i przejażdżki bryczkami [PROGRAM] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1765356281final-bajkowego-.png)



![Jarmark u św. Antoniczka przyciągnął tłumy [FOTO] Jarmark u św. Antoniczka przyciągnął tłumy [FOTO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1765275567antoniczek-.jpg)
































Komentarze (0)
Komentarze pod tym artykułem zostały zablokowane.