Szpinakowe tagliatelle od Braxtonu

Szef kuchni raciborskiej restauracji przy Rynku poleca na weekend szpinakowe tagliatelle z łososiem, winem, pomidorem i serem camembert.
Danie na 4 osoby:
Makaron tagliatelle szpinakowy - 0,6 kg
Łosoś świeży - 0,4 kg
Pomidor koktajlowy - 0,2 kg
Kapary – 0,050 kg
Oliwa z oliwek – 0,025 l
Masło – 0,025 kg
Wino białe – 0,050 l
Camembert – 1 szt.
Sól, cukier
Sposób przygotowania:
Na makaron: zagotować wodę, osolić, ugotować makaron na pół twardo, odstawić.
Na patelni: rozgrzać oliwę, podsmażyć łososia krojonego w kostkę, następnie podlać winem. Dodać pomidorki koktajlowe, kapary oraz makaron. Całość wymieszać dodając masło, doprawić do smaku.
Na talerzu: ułożyć makaron i dodać pokrojony w kostkę camembert
Opracował: Dawid Pietrasz szef kuchni






![Budowa nowego mostu na Odrze wchodzi w kluczową fazę [FOTO] Budowa nowego mostu na Odrze wchodzi w kluczową fazę [FOTO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_176520790906-2025-12-03-obiekt-mostowy-md1-2-.jpg)
















![Jarmark u św. Antoniczka przyciągnął tłumy [FOTO] Jarmark u św. Antoniczka przyciągnął tłumy [FOTO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1765275567antoniczek-.jpg)
![Mikołajki w Nędzy pełne magii i świątecznej radości [FOTO] Mikołajki w Nędzy pełne magii i świątecznej radości [FOTO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1765196448nedza-.jpg)








![Wielki finał Bajkowego Zamku 2025 – żywa szopka, mikołajkowe fire show i przejażdżki bryczkami [PROGRAM] Wielki finał Bajkowego Zamku 2025 – żywa szopka, mikołajkowe fire show i przejażdżki bryczkami [PROGRAM] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1765356281final-bajkowego-.png)





















Komentarze (0)
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany