Szpinakowe tagliatelle od Braxtonu

Szef kuchni raciborskiej restauracji przy Rynku poleca na weekend szpinakowe tagliatelle z łososiem, winem, pomidorem i serem camembert.
Danie na 4 osoby:
Makaron tagliatelle szpinakowy - 0,6 kg
Łosoś świeży - 0,4 kg
Pomidor koktajlowy - 0,2 kg
Kapary – 0,050 kg
Oliwa z oliwek – 0,025 l
Masło – 0,025 kg
Wino białe – 0,050 l
Camembert – 1 szt.
Sól, cukier
Sposób przygotowania:
Na makaron: zagotować wodę, osolić, ugotować makaron na pół twardo, odstawić.
Na patelni: rozgrzać oliwę, podsmażyć łososia krojonego w kostkę, następnie podlać winem. Dodać pomidorki koktajlowe, kapary oraz makaron. Całość wymieszać dodając masło, doprawić do smaku.
Na talerzu: ułożyć makaron i dodać pokrojony w kostkę camembert
Opracował: Dawid Pietrasz szef kuchni












![Nieważne co masz, ważne czym się dzielisz. W Urban Lab wręczono medale zasłużonym krwiodawcom [FOTO i WIDEO] Nieważne co masz, ważne czym się dzielisz. W Urban Lab wręczono medale zasłużonym krwiodawcom [FOTO i WIDEO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1763990146krew-.jpg)


![Nadchodzi Boże Narodzenie. Bogaty kalendarz przedświątecznych wydarzeń w powiecie raciborskim [ZAPOWIEDZI] Nadchodzi Boże Narodzenie. Bogaty kalendarz przedświątecznych wydarzeń w powiecie raciborskim [ZAPOWIEDZI] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1764103730zrzut-ekranu-2025-11-25-o-21-48-20-.png)


![Pożar na Słowackiego, alarm z czujki na Mickiewicza [RAPORT 998] Pożar na Słowackiego, alarm z czujki na Mickiewicza [RAPORT 998] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1749375209499219631-1011344671183860-2834836459692046695-n-.jpg)




































Komentarze (0)
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany