Pasztetowy indyk

Polecamy przepis na pasztetowy indyk.
Składniki:
350 g mielonego indyka
1 brokuł
2 jajka ugotowane
½ papryki czerwonej
½ papryki żółtej
1 cebula
1 białko
3 łyżki otrąb pszennych
100 ml wywaru warzywnego Kiluva
Sól, pieprz, natka pietruszki
Sposób przygotowania:
Warzywa siekamy w kostkę, brokuły rozdzielamy na różyczki, łączymy ze zmielonym mięsem, dodajemy przyprawy i namoczone w wywarze warzywnym otręby. Doprawiany i mieszamy do momentu połączenia składników. Formę do pieczenia wykładamy folią do pieczenia, na dno układamy jedną warstwę masy , przekładamy ugotowanymi jajkami i układamy koleją warstwę. Wierzch smarujemy roztrzepanym białkiem i zapiekamy w kąpieli wodnej w temp. 180 stopni przez 1 godzinę. Po upieczeniu można podawać a ciepło i na zimno np. z sosem czosnkowym.


![Drzewa wracają na raciborski rynek [FOTO] Drzewa wracają na raciborski rynek [FOTO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_17634701801763461732img-20251118-101228-.jpg)
















![Racibórz w 2026 roku spodziewa się ponad 22 mln zł ze sprzedaży mienia gminnego [LISTA OFERT] Racibórz w 2026 roku spodziewa się ponad 22 mln zł ze sprzedaży mienia gminnego [LISTA OFERT] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1718734316-dsc1592-easy-resize-com-.jpg)





![Z Orlika na Stadion. Historyczny sukces dziewcząt z ZSP Pogrzebień [FOTO] Z Orlika na Stadion. Historyczny sukces dziewcząt z ZSP Pogrzebień [FOTO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1763462732img-20251114-wa0143-.jpg)

























Komentarze (0)
Komentarze pod tym artykułem zostały zablokowane.