Pasztetowy indyk

Polecamy przepis na pasztetowy indyk.
Składniki:
350 g mielonego indyka
1 brokuł
2 jajka ugotowane
½ papryki czerwonej
½ papryki żółtej
1 cebula
1 białko
3 łyżki otrąb pszennych
100 ml wywaru warzywnego Kiluva
Sól, pieprz, natka pietruszki
Sposób przygotowania:
Warzywa siekamy w kostkę, brokuły rozdzielamy na różyczki, łączymy ze zmielonym mięsem, dodajemy przyprawy i namoczone w wywarze warzywnym otręby. Doprawiany i mieszamy do momentu połączenia składników. Formę do pieczenia wykładamy folią do pieczenia, na dno układamy jedną warstwę masy , przekładamy ugotowanymi jajkami i układamy koleją warstwę. Wierzch smarujemy roztrzepanym białkiem i zapiekamy w kąpieli wodnej w temp. 180 stopni przez 1 godzinę. Po upieczeniu można podawać a ciepło i na zimno np. z sosem czosnkowym.



![Uroczystość Wszystkich Świętych na cmentarzu Jeruzalem w Raciborzu [FOTO i WIDEO] Uroczystość Wszystkich Świętych na cmentarzu Jeruzalem w Raciborzu [FOTO i WIDEO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1762011176img-9278-.jpg)

















![Igrzyska Przedszkolaków – sportowe emocje, nauka i radość w ZSOMS Racibórz [FOTO i WIDEO] Igrzyska Przedszkolaków – sportowe emocje, nauka i radość w ZSOMS Racibórz [FOTO i WIDEO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1761987092168-.jpg)





























Komentarze (0)
Komentarze pod tym artykułem zostały zablokowane.