Chrzanica po raciborsku

Chrzanica to zupa chrzanowa z kiełbasą, boczkiem, jajkiem oraz ziemniakami, tu wydaniu szefa kuchni restauracji Braxton w Raciborzu.
4 osoby:
Bulion – 4 por.
Chrzan – 1 słoik
Śmietana 30% - 0,050l
Kiełbasa biała - 0,1 kg
Boczek – 0,1 kg – pokrojony w paski
Cebula – 1 szt. Pokrojona w kostkę
Ziemniak – 0,2 g pokrojony w kostkę
Koperek – 1 pęczek posiekany
Jajko gotowane – 4 szt.
Sól, pieprz do smaku
Olej – 0,050l
Sposób przygotowania: do garnka wlać olej i podsmażyć cebulę, następnie kiełbasę oraz boczek, zalać wywarem, dodać ziemniaki i gotować do miękkości. Następnie dodać chrzan, koperek, zabielić śmietaną, doprawić do smaku. Do każdej porcji zupy dodać gotowane jajko.
Autor przepisu Dawid Pietrasz szef kuchni












![Nieważne co masz, ważne czym się dzielisz. W Urban Lab wręczono medale zasłużonym krwiodawcom [FOTO i WIDEO] Nieważne co masz, ważne czym się dzielisz. W Urban Lab wręczono medale zasłużonym krwiodawcom [FOTO i WIDEO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1763990146krew-.jpg)


![Pożar na Słowackiego, alarm z czujki na Mickiewicza [RAPORT 998] Pożar na Słowackiego, alarm z czujki na Mickiewicza [RAPORT 998] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1749375209499219631-1011344671183860-2834836459692046695-n-.jpg)















![Nadchodzi Boże Narodzenie. Bogaty kalendarz przedświątecznych wydarzeń w powiecie raciborskim [ZAPOWIEDZI] Nadchodzi Boże Narodzenie. Bogaty kalendarz przedświątecznych wydarzeń w powiecie raciborskim [ZAPOWIEDZI] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1764103730zrzut-ekranu-2025-11-25-o-21-48-20-.png)























Komentarze (0)
Komentarze pod tym artykułem zostały zablokowane.