Szpinakowe tagliatelle od Braxtonu

Szef kuchni raciborskiej restauracji przy Rynku poleca na weekend szpinakowe tagliatelle z łososiem, winem, pomidorem i serem camembert.
Danie na 4 osoby:
Makaron tagliatelle szpinakowy - 0,6 kg
Łosoś świeży - 0,4 kg
Pomidor koktajlowy - 0,2 kg
Kapary – 0,050 kg
Oliwa z oliwek – 0,025 l
Masło – 0,025 kg
Wino białe – 0,050 l
Camembert – 1 szt.
Sól, cukier
Sposób przygotowania:
Na makaron: zagotować wodę, osolić, ugotować makaron na pół twardo, odstawić.
Na patelni: rozgrzać oliwę, podsmażyć łososia krojonego w kostkę, następnie podlać winem. Dodać pomidorki koktajlowe, kapary oraz makaron. Całość wymieszać dodając masło, doprawić do smaku.
Na talerzu: ułożyć makaron i dodać pokrojony w kostkę camembert
Opracował: Dawid Pietrasz szef kuchni






![Drzewa wracają na raciborski rynek [FOTO] Drzewa wracają na raciborski rynek [FOTO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_17634701801763461732img-20251118-101228-.jpg)






![Racibórz w 2026 roku spodziewa się ponad 22 mln zł ze sprzedaży mienia gminnego [LISTA OFERT] Racibórz w 2026 roku spodziewa się ponad 22 mln zł ze sprzedaży mienia gminnego [LISTA OFERT] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1718734316-dsc1592-easy-resize-com-.jpg)

















![Z Orlika na Stadion. Historyczny sukces dziewcząt z ZSP Pogrzebień [FOTO] Z Orlika na Stadion. Historyczny sukces dziewcząt z ZSP Pogrzebień [FOTO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1763462732img-20251114-wa0143-.jpg)























Komentarze (0)
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany