Szpinakowe tagliatelle od Braxtonu

Szef kuchni raciborskiej restauracji przy Rynku poleca na weekend szpinakowe tagliatelle z łososiem, winem, pomidorem i serem camembert.
Danie na 4 osoby:
Makaron tagliatelle szpinakowy - 0,6 kg
Łosoś świeży - 0,4 kg
Pomidor koktajlowy - 0,2 kg
Kapary – 0,050 kg
Oliwa z oliwek – 0,025 l
Masło – 0,025 kg
Wino białe – 0,050 l
Camembert – 1 szt.
Sól, cukier
Sposób przygotowania:
Na makaron: zagotować wodę, osolić, ugotować makaron na pół twardo, odstawić.
Na patelni: rozgrzać oliwę, podsmażyć łososia krojonego w kostkę, następnie podlać winem. Dodać pomidorki koktajlowe, kapary oraz makaron. Całość wymieszać dodając masło, doprawić do smaku.
Na talerzu: ułożyć makaron i dodać pokrojony w kostkę camembert
Opracował: Dawid Pietrasz szef kuchni




















![Plama na jezdni, złamane drzewo i pożar sadzy. Pracowita wtorkowa służba strażaków [RAPORT 998] Plama na jezdni, złamane drzewo i pożar sadzy. Pracowita wtorkowa służba strażaków [RAPORT 998] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1764154886img-20251125-082249-.jpg)







![Ognisko w Grodzie – podziękowanie dla mieszkańców i wsparcie WOŚP [ZAPROSZENIE] Ognisko w Grodzie – podziękowanie dla mieszkańców i wsparcie WOŚP [ZAPROSZENIE] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_14889134051435434871img_2128--.jpg)


























Komentarze (0)
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany