Sekrety szefa kuchni z Braxtonu

Tym razem na świąteczne stoły proponuje sałatkę marokańską z tofu i daktylami, czyli odrobina orientu wpleciona w tradycję.
SAŁATKA MAROKAŃSKA Z TOFU I DAKTYLAMI
4 osoby:
320 g ugotowanej kaszy bulgur
320 g cieciorka
320 g pomidor koktajlowy
320 g ogórek zielony
180 g daktyla
80g migdały płatki
320 g tofu
40 g cebula czerwona
Sos vinegrette
1 sok cytryny
25 g miodu
25 g oleju sezamowego
Sposób przygotowania: wszystkie składniki pokroić w kostkę, powstałą sałatkę wymieszać.
Przygotować sos vinegrette, mieszając wszystkie składniki. Wymieszać z sałatką doprawić do smaku. Sałatkę można podawać z świeżo ciętą kolendrą.
















![Wybrano najlepszy raciborski biznesplan. Wygrali studenci ANS [FOTO i WIDEO] Wybrano najlepszy raciborski biznesplan. Wygrali studenci ANS [FOTO i WIDEO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1765394259img-1624-.jpg)
![Wielki finał Bajkowego Zamku 2025 – żywa szopka, mikołajkowe fire show i przejażdżki bryczkami [PROGRAM] Wielki finał Bajkowego Zamku 2025 – żywa szopka, mikołajkowe fire show i przejażdżki bryczkami [PROGRAM] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1765356281final-bajkowego-.png)




![Jarmark u św. Antoniczka przyciągnął tłumy [FOTO] Jarmark u św. Antoniczka przyciągnął tłumy [FOTO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1765275567antoniczek-.jpg)































Komentarze (0)
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany