Sekrety szefa kuchni z Braxtonu

Tym razem na świąteczne stoły proponuje sałatkę marokańską z tofu i daktylami, czyli odrobina orientu wpleciona w tradycję.
SAŁATKA MAROKAŃSKA Z TOFU I DAKTYLAMI
4 osoby:
320 g ugotowanej kaszy bulgur
320 g cieciorka
320 g pomidor koktajlowy
320 g ogórek zielony
180 g daktyla
80g migdały płatki
320 g tofu
40 g cebula czerwona
Sos vinegrette
1 sok cytryny
25 g miodu
25 g oleju sezamowego
Sposób przygotowania: wszystkie składniki pokroić w kostkę, powstałą sałatkę wymieszać.
Przygotować sos vinegrette, mieszając wszystkie składniki. Wymieszać z sałatką doprawić do smaku. Sałatkę można podawać z świeżo ciętą kolendrą.




![I LO im. Jana Kasprowicza świętuje 80-lecie – gala jubileuszowa i spotkania w szkole [FOTO i WIDEO] I LO im. Jana Kasprowicza świętuje 80-lecie – gala jubileuszowa i spotkania w szkole [FOTO i WIDEO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1765557622jubileusz80lo1-570-kopia-.jpg)
















































Komentarze (0)
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany