Sekrety szefa kuchni z Braxtonu

Tym razem na świąteczne stoły proponuje sałatkę marokańską z tofu i daktylami, czyli odrobina orientu wpleciona w tradycję.
SAŁATKA MAROKAŃSKA Z TOFU I DAKTYLAMI
4 osoby:
320 g ugotowanej kaszy bulgur
320 g cieciorka
320 g pomidor koktajlowy
320 g ogórek zielony
180 g daktyla
80g migdały płatki
320 g tofu
40 g cebula czerwona
Sos vinegrette
1 sok cytryny
25 g miodu
25 g oleju sezamowego
Sposób przygotowania: wszystkie składniki pokroić w kostkę, powstałą sałatkę wymieszać.
Przygotować sos vinegrette, mieszając wszystkie składniki. Wymieszać z sałatką doprawić do smaku. Sałatkę można podawać z świeżo ciętą kolendrą.





![Budowa nowego mostu na Odrze wchodzi w kluczową fazę [FOTO] Budowa nowego mostu na Odrze wchodzi w kluczową fazę [FOTO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_176520790906-2025-12-03-obiekt-mostowy-md1-2-.jpg)















![Mikołajki w Nędzy pełne magii i świątecznej radości [FOTO] Mikołajki w Nędzy pełne magii i świątecznej radości [FOTO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1765196448nedza-.jpg)



![Jarmark u św. Antoniczka przyciągnął tłumy [FOTO] Jarmark u św. Antoniczka przyciągnął tłumy [FOTO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1765275567antoniczek-.jpg)




























Komentarze (0)
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany