Styl życia23 czerwca 200817:23
Co by piwo nie kwaśniało

0
Reklama
Włożyć do niego nasturcium, to jest rzeżuchy, albo jaje kurze świeże, co raz insze odmieniając, żeby zaś było łagodne i glancowane, dodać mu ósmą część słodu żytnego, nie więcej do jednego waru, a to dla schodu piwa z kadzi. Będzie bardzo wyborne, jeżeli go z drożdżami i w butelkach w ziemię zachowawszy przez miesiąc potrzymasz. Źródło: Kalendarz Kruszyńskiego (1775)





![Racibórz. Finanse miasta w tarapatach, podatek od nieruchomości w górę [PROPOZYCJE STAWEK] Racibórz. Finanse miasta w tarapatach, podatek od nieruchomości w górę [PROPOZYCJE STAWEK] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_17612141581761146903gre00718-.jpg)













![Tajemnice raciborskiego średniowiecza i piękno chorału gregoriańskiego [ZAPROSZENIE] Tajemnice raciborskiego średniowiecza i piękno chorału gregoriańskiego [ZAPROSZENIE] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1761250792chatgpt-image-23-paz-2025-o-22-18-40-.png)


























![Dzień Grozy na Stacji Młodych [ZAPROSZENIE] Dzień Grozy na Stacji Młodych [ZAPROSZENIE] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1761299145baner-dzien-grozy-.png)




Komentarze (0)
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany