W ZSOMS wiedzą, że śniadanie daje moc i energię

Na wstępie uczniowie II SL i II BL przypomnieli, że pełnowartościowe śniadanie jest nie tylko podstawą zachowania dobrego zdrowia, lecz także osiągania dobrych wyników w nauce i pracy. Jeżeli nie zjemy rano śniadania, narażamy się na zmęczenie, senność, rozdrażnienie i osłabienie. Mamy kłopoty z koncentracją, a efekty naszej pracy są niezadowalające. Młodzież przekonywała, że warto wcześniej wstać i przygotować pyszny posiłek, który powinien być zjedzony w ciągu 2 godzin od przebudzenia. Pożywne śniadanie powinno składać się z: 60% węglowodanów, 30% białek i 10% tłuszczy. Na tegorocznym śniadaniu mogliśmy spróbować m.in. różnorodnych sałatek owocowych i warzywnych, sushi, ciasta marchewkowego, ciasteczek z musli, domowego chleba oraz zdrowych koktajli.
Komentarze (0)
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany