Najlepsi kucharze z całej Polski szykują posiłki dla kadry szpitala

Jak dotąd kuchnia SP1 przekazła kadrze szpitala 2000 pierogów. Dziś przygotowano dokładkę z wyższej półki. To dzięki współpracy z firmą Unilever.
Czołówka kucharzy polskich współpracujących z firmą Unilever, zachęcona przez sekcję kucharską w SP1 na Ostrogu, od wczoraj przygotowuje posiłek dla 140 osób pracujących w raciborskim szpitalu zakaźnym przy Gamowskiej. Dania trafią tam dziś około południa. Obiad oparto o naturalne probiotyki - kaszę, syrop z mniszka lekarskiego, czosnek i świeże warzywa. W menu znalazły się esecjonalne zupy: rybna (tu wsparcia udzielił kucharz z restauracji Taaka Ryba w Suminie) oraz bardzo mocny wywar na pieczonych wołowych ogonach z warzywami. Danie główne to kaszotto z warzywami, m.in. sezonowymi szparagami i bobem, a na deser słodkie owoce pod koszulką.
Nad przedsięwzięciem czuwa Danuta Michalczuk, kierownik gospodarczy w SP1, oraz Paweł Kaczmarek, regionalny szef kuchni w Unilever Food Solutions. Rankiem kuchnię szkolną odwiedził starosta Grzegorz Swoboda. Obszerną relację przygotowuje dla nas Raciborska Telewizja Kablowa.












![Nieważne co masz, ważne czym się dzielisz. W Urban Lab wręczono medale zasłużonym krwiodawcom [FOTO i WIDEO] Nieważne co masz, ważne czym się dzielisz. W Urban Lab wręczono medale zasłużonym krwiodawcom [FOTO i WIDEO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1763990146krew-.jpg)





![Trzecia odsłona Winter Futsal Cup za nami [FOTO] Trzecia odsłona Winter Futsal Cup za nami [FOTO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1763898067photo-59-of-131-.jpg)






































Komentarze (0)
Dodaj komentarz