Raciborskie restauracje wróciły do życia [WIDEO]
Od 18 maja znów przyjmują gości, ale muszą spełnić szereg wymogów sanitarnych. Jak sobie radziły przez ostatnie tygodnie i czy teraz mają klientów sprawdziła Raciborska Telewizja Kablowa.
Wśród wymogów i zaleceń dla gastronomii są m.in.: limit osób w lokalu (na 1 osobę musi przypadać co najmniej 4 m2); dezynfekcja stolika po każdym kliencie; zachowanie 2 m odległości między stolikami; blaty mogą być odsunięte od siebie o 1 m pod warunkiem, że stoliki oddzieli się dodatkowo przegrodami o wysokości minimum 1 m ponad blat stolika; zachowanie dystansu 1,5 m od gości siedzących przy osobnych stolikach;
noszenie maseczek oraz rękawiczek przez kucharzy oraz obsługę lokalu gastronomicznego. Co najważniejsze, goście restauracji mogą zdjąć maseczki, jeśli siedzą już przy stolikach.
Komentarze (0)
Dodaj komentarz