Reklama

Najnowsze wiadomości

Aktualności30 czerwca 201921:36

Na upały andaluzyjski chłodnik Gazpacho

 Na upały andaluzyjski chłodnik Gazpacho - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl
0
Reklama
Racibórz:

Najnowsza propozycja kulinarna z raciborskiego Braxtonu przy Rynku, w sam raz na letni gorący czas. 

Składniki na 4 osoby:
Pomidor pelati – 0,8 kg
Oliwa z oliwek – 0,050 l
Czosnek - 0,050 kg
Sok z limonki – 1 szt.
Ogórek zielony gruntowy – 1 szt.
Papryka trzy kolory – 3 szt.
Szczypiorek – 1 pęczek
Grzanki - 0,050 kg
Oliwki ciemne – 0,050 kg

Sposób przygotowania:
Pomidory pelati zblendować z czosnkiem, oliwą , sokiem z limonki , mocno schłodzić. Ogórek zielony i papryki pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać z pomidorami pelati. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Mocno schłodzone Gazpacho nałożyć na talerz, udekorować grzankami oraz ciemnymi oliwkami.

Opracował:
Dawid Pietrasz
Szef kuchni Restauracji BraX’Ton

Autor: Braxton, redakcja@naszraciborz.pl

Bądź na bieżąco z nowymi wiadomościami. Obserwuj portal naszraciborz.pl w Google News.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Partnerzy portalu

Dentica 24
ostrog.net
Szpital Rejonowy w Raciborzu
Spółdzielnia Mieszkaniowa
Ochrona Partner Security
Powiatowy Informator Seniora
PWSZ w Raciborzu
Zajazd Biskupi
Kampka
Nasz Racibórz - Nasza ekologia
Materiały RTK
Fototapeta.shop sklep z tapetami i fototapetami na zamówienie
Reklama
Reklama

Najnowsze wydania gazety

Nasz Racibórz 19.04.2024
19 kwietnia 202421:56

Nasz Racibórz 19.04.2024

Nasz Racibórz 12.04.2024
12 kwietnia 202415:22

Nasz Racibórz 12.04.2024

Nasz Racibórz 05.04.2024
7 kwietnia 202412:45

Nasz Racibórz 05.04.2024

Nasz Racibórz 29.03.2024
29 marca 202415:21

Nasz Racibórz 29.03.2024

Zobacz wszystkie
© 2024 Studio Margomedia Sp. z o.o.