Calzone i gnocchi na warsztatach w GCK w Nędzy

Beata Czogała - popularna blogerka, podróżniczka, zwyciężczyni wielu kulinarnych konkursów, uczestniczka programu "Ewa gotuje" poprowadziła w Gminnym Centrum Kultury w Nędzy warsztaty kulinarne.
W menu spotkania znalazły się trzy potrawy kuchni włoskiej: sałatka z tuńczyka z ryżem i warzywami, mini calzone ze szpinakiem, szynką i mozzarellą oraz makaron gnocchi z kurczakiem, pieczarkami i groszkiem. Na warsztatach głównym tematem było ciasto drożdżowe i jego obróbka. Uczestników w szczególności interesował temat wypieku domowego chleba. Dzięki firmie Polskie Młyny uczestnicy warsztatów mogli skosztować świeżo upieczonych chlebów, a na koniec spotkania rozlosowane zostały nagrody - produkty spożywcze i sprzęt kuchenny.
Beata Czogała w Nędzy gościła już drugi raz. Ma trzy pasje: podróże, książki i gotowanie. Zaznacza, że nie jest typem szefa kuchni. Raczej woli przepisy tworzyć i się nimi delektować. Cały czas stara się zdobywać nową wiedzę, a im więcej wie, tym bardziej rośnie jej apetyt na nowe kulinarne odkrycia. Jest zwyciężczynią wielu kulinarnych konkursów a niedawno gościła też w domu Ewy Wachowicz biorąc udział w nagraniach do programu "Ewa gotuje".














![Seria groźnych interwencji strażaków w powiecie. Pożary i wypadek przy słupie energetycznym [FOTO] Seria groźnych interwencji strażaków w powiecie. Pożary i wypadek przy słupie energetycznym [FOTO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1765871045598333448-900629152302961-443722479592108171-n-2-.jpg)








![Świąteczny Kiermasz w Szkole Podstawowej nr 13 [FOTO] Świąteczny Kiermasz w Szkole Podstawowej nr 13 [FOTO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1765871592image00007-.jpg)
































Komentarze (0)
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany