Mała czarna i książka kulinarna

„103 ciasta siostry Anastazji” i wiele innych przepisów na ciekawe dania kulinarne były omawiane w trakcie spotkania w Bibliotece w Brzeziu (MiPBP Racibórz). W kameralnym gronie czytelniczki wymieniały się sekretami kuchni tradycyjnej, a okazją do tego były zbliżające się święta wielkanocne.
Własne doświadczenia wzbogacały przeglądając zaprezentowane im poradniki kulinarne. Jak się okazało, literatura z tej dziedziny zawiera wiele tajników i praktycznych wskazówek smacznego i wykwintnego gotowania. Nawet bardzo doświadczone gospodynie domowe były zaskoczone informacjami, jakie można przeczytać w książkach i bez problemu wykorzystać we własnej kuchni.
Tak więc zapraszamy do filii i oddziałów Miejskiej i Powiatowej Biblioteki Publicznej w Raciborzu w celu wypożyczenia książek kulinarnych. Warto podczas wielkanocnych spotkań rodzinnych delektować się nowymi specjałami.
Książki kulinarne dostępne w raciborskiej bibliotece (wybór)
Wypożyczalnia i Czytelnia Naukowa (Rynek 12):
Erin Quon, Briana Stockton, „Terapia sokowa: czas na juicing”
Michel Moran, „Moje smaki”
Allegra McEvedy, Paul Merrett, „Ekonomia, gastronomia : jedz lepiej i wydawaj mniej: ponad 100 przepisów na dobry początek”
Pamela Compart, Dana Laake, „Jak ugryźć ADHD: kompletny przewodnik po dietach bezmlecznych i bezglutenowych: przepisy, porady, wskazówki: ponad 100 przepisów”
Karolina i Maciej Szaciłło, „Swojsko: Karolina na tropie polskich smaków”
Wypożyczalnia Główna (ul. Kasprowicza 12):
Gordon Ramsay, „Szef kuchni po godzinach”
Magda Gessler, „Kuchenne rewolucje: przepisy Magdy Gessler”
Anna Applebaum-Sikorska, Danielle Crittenden, „Przepisy z mojego ogrodu”
Basia Ritz, „Dom pełen smaku: kulinarna autobiografia zwyciężczyni pierwszej edycji programu MasterChef”
Gordon Ramsay, „Niedzielne przysmaki”
Filia nr 2 Ostróg (ul. Rudzka 38/3):
Maciej Halbański, „Potrawy z różnych stron świata”
Barbara Adamczewska, „Gotuj z głową”
Irena Gumowska, „Elementarz gotowania”
zebr. Agnieszka Dudzik „Kuchnia polska: najlepsze przepisy”
Filia nr 4 Szpital Rejonowy (ul. Gamowska 3):
Marek Chyliński, Jan Kwaśniewski, „Dieta optymalna: dieta idealna”
Filia nr 8 (ul. Żorska 2):
Jan i Inge Dries, „Co z czym? Prawidłowe łączenie pokarmów”
Filia nr 9 Brzezie (ul. Myśliwca 9):
Beata Pawlikowska, „Moje zdrowe przepisy”
Komentarze (0)
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany