Przyrządzili dania na cześć królowej

15 lipca w czeskim Praque Polo Club odbyła się uroczystość na cześć Elżbiety II, związana z diamentowym jubileuszem panowania królowej. W Czechach rozegrany został towarzyski mecz polo. Wydarzenie zgromadziło 120 gości. O catering zadbała Restauracja Dworek z Szonowic koło Raciborza.
Restauracja Dworek z Szonowic zajęła się przygotowaniem cateringu dla znamienitych gości, wśród których byli m.in. przedstawiciele ambasady brytyjskiej, państw Commonwealthu i czeskiej arystokracji. Kucharze "Dworku" przygotowali przystawki, trzy dania główne i deser. W menu znalazł się oczywiście typowo polski element: kaczka z jabłkami - danie to cieszyło się dużym powodzeniem. Kaczka wejdzie na stałe do menu weselnego Dworku w Szonowicach. Rola szonowickiego hotelu i restauracji nie ograniczyła się do przygotowania dań i napojów. Dworek zajął się również dekoracjami imprezy. Na przyjęcie do Czech z Dworku w Szonowicach wysłano 8 osób obsługi, w tym znanego śląskiego kucharza Michała Bałazego.
W trakcie czeskich obchodów jubileuszu 60-lecia panowania królowej Elżbiety II odbył się nie tylko mecz polo (w którym udział wzięli zawodnicy z Węgier, Czech i Anglii). Goście mieli możliwość wzięcia udziału w grze w bule. Był też konkurs na najładniejszy kapelusz oraz na najpiękniej ubraną lady i najlepiej ubranego gentlemana.
fot. zdjeciazpasja.pl
Sisi
Komentarze (0)
Komentarze pod tym artykułem zostały zablokowane.