Catering - znak czasu

Powiedzieć, że żyjemy w zabieganych czasach, to aż nadto banalne stwierdzenie. Każdy aktywny zawodowo człowiek doświadcza tego na co dzień. Praca zawodowa, dojazdy do pracy, zakupy, organizacja opieki nad dziećmi - wszystko to pochłania nam sporo czasu i ogranicza ten spędzany z rodziną.
Powiedzieć, że żyjemy w zabieganych czasach, to aż nadto banalne stwierdzenie. Każdy aktywny zawodowo człowiek doświadcza tego na co dzień. Praca zawodowa, często po godzinach, dojazdy do pracy, zakupy, organizacja opieki nad dziećmi - wszystko to pochłania nam sporo czasu i ogranicza ten spędzany z rodziną czy popołudniowy wypoczynek. Wielokrotnie pracujący rodzic wychodzi rano, zanim dzieci wyjdą do szkoły, wraca do domu wieczorem, gdy te maleńkie już śpią, a te większe odrabiają lekcje, po czym pada kilka zdawkowych pytań typu „Jak tam w szkole?” i na tym niestety kończy się kolejny dzień z życia rodziny. A gdzie czas na przygotowanie rodzinnej kolacji, obiadu, gdzie czas na celebrowanie rodzinnych świąt? Jeśli już znajdzie się kilka wolnych godzin w weekend i wypadałoby zorganizować urodziny, jubileusz, czy inną uroczystość, to zwykle ostatnią rzeczą, o której marzy pani domu, to przepracować się przygotowując świąteczne potrawy i na ostatnich nogach usiąść do kolacji. W efekcie pośród zabieganych ludzi stoi w salonie opuszczony stół, który kiedyś, tak jak małżeńskie łóżko, spajał rodzinę.
Nie wszyscy to pamiętają, ale jeszcze dwadzieścia lat temu w zakładach pracy, panowała powszechna, zakładowa celebra - organizowana w godzinach pracy własnym sumptem, przez pracowników z okazji dnia górnika, hutnika, hydraulika, dnia kobiet, urodzin dyrektora, kierownika, czy nawet Pani Zosi. Czasy te odeszły bezpowrotnie, odkąd pracodawca dokładniej zaczął się przyglądać efektywnemu czasowi pracy i kosztom osobowym. Bez względu na to, czy jesteśmy pracodawcą, czy pracownikiem, chyba wszyscy zauważyliśmy, że w firmie poświęcamy się pracy, a celebrę organizuje pracodawca w określonych ściśle ramach czasowych zlecając to profesjonalistom.
Zaznaczone wyżej aspekty zrodziły popyt na usługę, którą jest właśnie catering.
W rozwijającym się coraz prężniej sektorze usług, ten specjalny jej rodzaj znajduje coraz więcej odbiorców zarówno wśród firm jak i indywidualnych odbiorców. Dlatego ryzykuję twierdzenie, że catering jest właśnie znakiem czasu. Catering, to w efekcie pięknie podane i smaczne potrawy i napoje dostarczone w oznaczone miejsce i w określonym czasie, często serwowane przez wykwalifikowany personel. Tyle w skrócie, jeśli natomiast przyjrzeć się bliżej, przygotowanie cateringu to złożony proces łączący w sobie logistykę dostawy i obsługi, wysoką gastronomię, wystrój i aranżacje stołów oraz ekonomię produkcji. Z założenia zakłada się, wysoką jakość tej usługi, co wiąże się z zastosowaniem najwyższej jakości produktów, profesjonalnego sprzętu cateringowego i specjalnych środków transportu.
Firma MAM Catering, prowadząca również Stołówkę Akademicką w budynku akademika PWSZ w Raciborzu, przy ul. Słowackiego 57, jest przygotowana do świadczenia takich usług w pełnym zakresie, korzystając z najlepszych wzorów i wkładając maksimum pracy, by efektem była usługa na najwyższym poziomie. Prowadząc ten trudny biznes właściciele i pracownicy starają się zawsze myśleć o jakości usług, wychodząc z założenia, że pewnie łatwiej jakoś zmieścić się w cenie, ale rzecz polega na tym, by jakość zmieścić w cenie. MAM Catering oferuje szeroki wachlarz usług od cateringu biznesowego (organizacja szkoleń, bankietów, konferencji, innych imprez firmowych) poprzez catering indywidualny w domu klienta, aż po żywienie zbiorowe, a także żywienie w zakładach zamkniętych (szpitale, szkoły itp.). Firma MAM Catering działa na naszym rynku od niedawna, ale ma już na swym koncie organizację imprez na sto, dwieście i więcej osób. Pozyskała także zaufanie firm i instytucji, które wystosowały listy referencyjne. Coraz większym zaufaniem cieszy się usługa cateringu indywidualnego świadczona nie tylko w Raciborzu, ale również w okolicznych miejscowościach. Obecny świąteczny czas, to okres bardzo wytężonej pracy w firmie MAM Catering, która organizuje firmowe wigilie oraz ma sporo zamówień na catering świąteczny, czyli dostawę gotowych potraw wigilijnych do domów klientów indywidualnych. Coraz więcej ludzi zamawia catering na przyjęcia komunijne i weselne.
Ze szczegółową ofertą firmy MAM Catering można się zapoznać na stronie www.mamcatering.pl, natomiast zamówienia na usługi cateringowe przyjmowane są w godzinach 10.00 – 16.00 pod numerami telefonów 697 018 100 oraz 782 018 100.
reklama
Komentarze (0)
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany