MAM Catering: lepsza stołówka

Pokutujący stereotyp stołówki to jedzenie tanie, ale nie do końca smaczne, nie do końca świeże i na pewno nie najlepiej wyglądające. Firma MAM Catering prowadząca Stołówkę Akademicką w Domu Studenckim przy ul. Słowackiego 57 w Raciborzu podjęła odważną i skuteczną walkę z tym stereotypem.
Pierwszy miesiąc działalności stołówki pokazał, że można z powodzeniem zaproponować bogatą i urozmaiconą ofertę zdrowych i smacznych obiadów w bardzo korzystnych cenach, w krótkim czasie zjednując sobie coraz szersze grono stałych klientów nie tylko pośród studentów i kadry Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej, ale również wśród raciborzan, którzy ze względu na pracę czy sytuację rodzinną nie mają możliwości przygotowania domowego obiadu w ciągu dnia.
Stołówkę prowadzi firma zajmująca się na co dzień profesjonalnymi usługami cateringowymi dla biznesu oraz osób fizycznych i być może to właśnie decyduje o tym, że obiady przygotowywane w Stołówce Akademickiej wymykają się stereotypowi żywienia zbiorowego. Zwraca uwagę duża różnorodność posiłków, ich smak, dbałość o wygląd , szeroką paletę surówek. Stołówka proponuje codziennie nowe menu, publikowane na stronie www.mamcatering.pl. Codziennie nowy jadłospis zawiera dwie lu trzy zupy, kilka potraw mięsnych oraz zawsze jakieś danie wegetariańskie. Co ciekawe, w Stołówce Akademickiej można zjeść również tradycyjną pizzę włoską, pasty i makarony, zapiekanki i risotta. Można także kupić pyszne burgery przygotowywane ze świeżego mięsa. Wszystko podane na czas, przez miły i uśmiechnięty personel, który, co bardzo istotne, zna menu i zawsze doradzi posiłek odpowiadający gustom klienta. To, co jednak z całą pewnością przekonuje ludzi, to wyjątkowy smak obiadów, wielokrotnie porównywanych do kuchni mam niektórych klientów.
Już na pierwszy rzut oka widać nowoczesne podejście do prowadzenia stołówki. Jest ona wyposażona w nowoczesną ladę wydawczą, stoliki nakryte są ładnymi obrusami, co w takich miejscach często nie bywa standardem.
Firma MAM Catering wprowadziła korzystny i elastyczny system żywienia abonamentowego. Obiad abonamentowy (zupa+drugie danie+kompot ) kosztuje11 zł przy zakupie co najmniej 10 posiłków, na zjedzenie których mamy 3 miesiące. Oznacza to, że wykupując obiady, po pierwsze nie trzeba jeść ich codziennie, a po drugie można wykupić abonament w każdym czasie, nie tylko na początku miesiąca. W ofercie abonamentowej firma proponuje wybór obiadów spośród dwóch zup i co najmniej trzech drugich dań.
Uwaga: każdą potrawę z menu można zamówić do domu lub firmy telefonicznie; dzwoniąc pod 32 457 53 83 otrzymacie Państwo smaczny, świeży posiłek zapakowany w odpowiadający europejskim standardom system opakowań DUNIform. Szybki transport zamówionego obiadu odbywa się w termotransporterach i termotorbach, co gwarantuje, że otrzymacie Państwo gorący posiłek zachowujący najwyższą jakość.
Właściciele zapewniają, że stawiają na zdrowe żywienie, zachowując właściwą proporcję między tradycyjnym smakiem a zasadami dietetyki. Ograniczono tu do minimum smażenie w głębokim tłuszczu, produkcję zawiesistych sosów oraz używanie wysoko przetworzonych, kalorycznych dodatków. Zamiast wysokoprocentowej śmietany używa się tej o niskiej zawartości tłuszczu; zrezygnowano także z używania gotowych półproduktów, każdą potrawę przyrządzając samodzielnie, co jest łatwo zauważalne i przede wszystkim odczuwalne w smaku każdej potrawy.
Już wkrótce zamierzają rozszerzyć ofertę o indywidualnie sporządzane jadłospisy dla diabetyków, osób z nadciśnieniem tętniczym i innych przewlekle chorych, dla których przestrzeganie diety jest podstawowym lekarstwem. Podjęto już w tym zakresie współpracę z wykwalifikowanym dietetykiem.
Zapraszamy serdecznie na znakomite obiady do Stołówki Akademickiej, mieszczącej się w Domu Studenckim przy ul. Słowackiego 57 w Raciborzu. Czynne w każdy dzień tygodnia od pon. do pt. w godz. od 12.00 do 18.00 oraz w sob. i nd. od 12.00 do 16.00.
Usługi Cateringowe można zamawiać pod nr tel. 782 018 100 lub 697 018 100.
reklama
Komentarze (0)
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany