Brax-Ton nowe dania przygotowuje, bo na św. Marcina gęś króluje

Gęsia tradycja w Polsce jest długa i wiąże się z nią wiele zwyczajów. Jednak Polacy nie zajadają się gęsiną. To produkt sezonowy, a świeżą gęś można kupić jedynie jesienią, od listopada do grudnia.
Szefowie kuchni z restauracji Brax-Ton wyszli tradycji naprzeciw i przygotowali w tym roku wyśmienite dania z gęsią w roli głównej. W menu świętomarcińskim znajdziemy m.in.: udko z gęsi confit z sosem z czarnego bzu, pierogi z gęsiną czy gęsie żołądki z wędzonym mule. Kucharze wykorzystali najlepsze cechy drobiu i podkręcili Brax-Tonowym twistem.









![Nieważne co masz, ważne czym się dzielisz. W Urban Lab wręczono medale zasłużonym krwiodawcom [FOTO i WIDEO] Nieważne co masz, ważne czym się dzielisz. W Urban Lab wręczono medale zasłużonym krwiodawcom [FOTO i WIDEO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1763990146krew-.jpg)






![Pożar na Słowackiego, alarm z czujki na Mickiewicza [RAPORT 998] Pożar na Słowackiego, alarm z czujki na Mickiewicza [RAPORT 998] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1749375209499219631-1011344671183860-2834836459692046695-n-.jpg)




![Trzecia odsłona Winter Futsal Cup za nami [FOTO] Trzecia odsłona Winter Futsal Cup za nami [FOTO] - Serwis informacyjny z Raciborza - naszraciborz.pl](photos/_thumbs/mini_1763898067photo-59-of-131-.jpg)





























Komentarze (0)
Komentarze pod tym artykułem zostały zablokowane.