Raciborski akcent na górze Kahlenberg. Grillowany byk od Janety zachwycił nad Dunajem
W miejscu, w którym król Jan III Sobieski modlił się w 1683 roku o zwycięstwo nad Turkami, 4 listopada odbyły się uroczystości związane ze 100-leciem odzyskania przez Polskę Niepodległości. Obecni tam goście - środowiska polonijne, wiedeńczycy a także turyści mogli skosztować byka z rożna przygotowanego przez Zakład Rzeźniczo-Wędliniarski Ernestyna Janety z Lubomi. Wybrane pół roku wcześniej zwierzę przed ubojem ważyło 700 kg, miało specjalną dietę wpływającą na walory smakowe a przed grillowaniem zastosowano specjalną marynatę z ziół i oliwy. Przygotowanie dania trwało 16 godzin. Czy smakowało? Zapraszamy do obejrzenia materiału Raciborskiej Telewizji Kablowej.
Komentarze (0)
Komentarze pod tym artykułem zostały zablokowane.